FETÖ'den tutuklanan hakimden Kılıçdaroğlu'na 'Man Adası' cezası

FETÖ'den tutuklanan hakimden Kılıçdaroğlu'na 'Man Adası' cezası
Man Adası davasında karar çıktı. Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan ve yakınlarına 197 bin lira tazminat ödemesine hükmedildi. Davanın hakimi, FETÖ üyeliği suçlamasıyla, Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalanıp tutuklanmıştı.

halktv.com.tr Haber Merkezi

İstinaf mahkemesinin bozma kararı sonrası Man Adası davası yeniden görüldü. Mahkeme CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yakınlarına 197 bin lira tazminat ödemesine hükmetti.

halktv.com.tr'ye konuşan Kılıçdaroğlu'nun Avukatı Celal Çelik, farklı konuşmalar nedeniyle Kılıçdaroğlu’na İstanbul Anadolu Adliyesi’nde 5 ayrı dava açıldığını, davaların 4 ayrı mahkemeye düştüğünü ve bu mahkemelerdeki hakimlerinin tamamının değiştirildiğini ifade etti. Çelik, “Garantiye almak istediler, militan hakimler atandı diye ifade etmiştik daha önce de” diye konuştu.

Mahkemenin hakimi Ülkü Ergin’in geçmişi ise dikkat çekici…

Ergin, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından açığa alınan hakimlerdendi. Daha sonra FETÖ’cü hakimlerle Yunanistan’a kaçmaya çalışırken yakalanan ve tutuklanan Ergin, içeriden çıkarak göreve iade edildi ve bu davaya atandı.

Çelik, “Böyle bir hakim objektif olabilir mi? Boynunda tasma var neredeyse. Biz tüm iddiaları ispatladık. Genel Başkanın açıkladığı tüm dekontların doğru olduğunu MASAK raporları ve Halkbank’tan aldığımız yazılarla ispatladık. Bu para transferi doğru” diye konuştu.

Hüküm kısmında “İddiaların doğru olmadığının ispatlanması nedeniyle…” ifadesinin kullanılmasına da tepki gösteren Çelik, “Bumerz isimli şirket, 1 sterline kuruldu. 1 sterlinlik şirket, 15 milyon dolarlık geminin sahini olan şirketi satın alıyor. Parayı kim ödüyor? Sıtkı Ayan… 17-25 Aralık tapelerinde Erdoğan’ın oğluna ’10 milyon dolara satın alma, ne söz verdilerse o. Kucağa oturacaklar’ dediği Sıtkı Ayan. Tamamının belgesi elimizde. Karşıda kendini izah edemeyen bir insan var. O yüzden militan, FETÖ’cü hakim getiriyor.” dedi.

Davanın tekrar istinafa götürüleceğini ve burada bozulacağından şüphelerinin olmadığını ifade eden Çelik, “Mızrak çuvala sığmaz burada” diye konuştu.

Ülkü Ergin kimdir?

Darbe girişiminin ardından 20 Temmuz 2016 tarihinde, HSYK tarafından açığa alındıktan sonra Yunanistan’a kaçmaya çalışan 8 kişilik hakim-savcı ekibinden olan Ülkü Ergin, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.

Hükûmete yakın medya organı Sabah Gazetesi, o dönem haberi böyle duyurmuştu:

ekran-resmi-2020-07-14-17-20-45.png

Hakim Ülkü Ergin, 2015 yılının haziran ayında çıkan kararname ile Kemer Hakimliğinden Enez Hakimliğine atanmıştı. 20 Temmuz’da tutuklandıktan sonra Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevine konulan Ergin, HSYK’nin 18 Ekim 2016 tarihli 1880 sayılı adli yargı kararnamesi ile İstanbul Anadolu Hakimliğine atandı.

Ancak Ergin’in serbest bırakıldığı ve görevine iade edildiğine dair hiçbir haber basına yansımadı.

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 21 Kasım 2017 tarihindeki grup toplantısı konuşmasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu, kardeşi, eniştesi, dünürü ve eski özel kalem müdürünün ‘vergi cenneti’ olarak bilinen Man Adası’ndaki bir şirkete 2011 yılında gönderdiğini söylediği 15 milyon doları tek tek sıralamış ve swift mesajları ile dekontlarını göstermişti. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu hakkında dava açılmış, Kılıçdaroğlu’na 1 milyon lirayı aşan tazminat cezası verilmişti.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4’üncü Hukuk Dairesi, Kılıçdaroğlu’nun Man Adası yolsuzluğu iddialarıyla ilgili  Erdoğan ve yakınlarına tazminat ödemesine ilişkin kararı bozmuştu.

Bugünkü karar ise şöyle:

tutanak1.jpegtutanak2.jpegtutanak3.jpegtutanak4.jpeg

Etiketler :