FETÖ’cü zırhı yıllarca korumuş: Bir doktor, 50 taciz: 14 yıl görev

FETÖ’cü zırhı yıllarca korumuş: Bir doktor, 50 taciz: 14 yıl görev
Tunceli’nin Pertek ilçesinde aile hekimi olarak görev yapan Pakistan uyruklu doktor İsmail Hakim, taciz ettiği kadın hastasının şikayeti üzerine tutuklandı. İsmail Hakim’in daha önce görev yaptığı İzmir'de de benzer nedenlerle defalarca şikayet edildiği ancak FETÖ ile olan yakın ilişkisi nedeniyle dokunulmaz olduğu ortaya çıktı.

Pakistan uyruklu doktor İsmail Hakim, 1971 yılında Suudi Arabistan'da doğdu. Hakim, genç yaşlarında FETÖ’nün yurtdışı imamları ile tanışarak İzmir’e yerleşti. FETÖ okullarında okuyup, 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Hakim, bu dönemde FETÖ ile sıkı ilişkiler kurdu.

İzmir’de pratisyen hekim olarak görev yaptığı sırada 2009 yılında Tunceli’ye tayin olan Hakim, bir yıl il merkezinde çalıştı. Daha sonra il içi tayin ile Ovacık'ta pratisyen hekim olarak görevlendirildi.

Ovacık'taki görevi sırasında vatandaşların şikayetleri nedeniyle Hozat'a gönderildi. Hozat'ta çalıştığı sırada kadın hastaların tamamına yakını 'bizi taciz ediyor' şikayetinde bulundu. İki kez hasta yakınları tarafından dövülen Hakim, il merkezine alındı.

Devlet hastanesinin acil servisinde görev yapan Hakim burada da taciz şikayetleri ile gündeme gelince Pertek'e gönderildi.

2015 yılında Pertek'teki devlet hastanesinde çalışmaya başlayan Hakim, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası KHK ile FETÖ’cü olduğu iddiası ile meslekten atıldı. İstanbul’a giderek Arap turistlere tercümanlık yapan İsmail Hakim, 2019 yılında tekrar Pertek'teki görevine döndü.

Tacizler devam etti

Hakim, son üç yılda da defalarca hastalarını taciz etmekle gündeme geldi. Hakim’in hastalarını taciz etmesine birçok defa çalışma arkadaşları da şahit oldu ancak her defasında üstü kapatıldı. Geçtiğimiz hafta şikayetlerin artması ve iki hastanın savcılığı başvurması üzerine gözaltına alındı. Nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tutuklama haberinin duyulmasının ardından Pertek Devlet Hastanesi'ndeki birçok mesai arkadaşı savcılığa giderek İsmail Hakim’in hastalarını taciz ettiğine birçok defa şahit olduklarını söyledi. İlçedeki bir çok kadın da savcılığa başvurdu.

Şikayet edilmiş ama hep korunmuş

Hakim’in 2008 yılında görev yaptığı İzmir’de de hastalarını taciz ettiği iddiası ile defalarca şikayet edildiği ancak adli soruşturma başlatılmadan sadece idari soruşturma ile durumun geçiştirildiği ortaya çıktı. İzmir Karşıyaka’da görevli olduğu sağlık ocağında kendisine hasta olarak gelen kadınların neredeyse tamamını yakınını taciz eden İsmail Hakim’in o dönem FETÖ’cüler ile olan yakın ilişkisi nedeniyle adeta dokunulmazlık zırhı almış.

37 kadın şikayet etti, maaş kesme cezası verildi

2008 yılında İzmir Karşıyaka Cengizhan Mahallesindeki 3. Nolu sağlık ocağında görevli olan Dr.İsmail Hakim burada hasta olarak başvuran neredeyse bütün kadın hastaları taciz etti. Tacize uğrayan kadınlar ortak bir dilekçe ile İzmir Sağlık Müdürlüğü'ne başvurdu. 37 kadının ortak imza ile yazdıkları dilekçede şunlar belirtildi:

"Karşıyaka ilçesi Cengizhan Mahallesi Bayraklı 3 Nolu Aile sağlığı merkezinde görev yapmakta olan Dr. İsmail Hakim’in özellikle bayan hastalarını muayene esnasında ahlak dışı taciz boyutuna varan hareketlerini gözlemlemekteyiz. Bu yüzden birçok bayan sağlığını riske atarak muayeneden kaçınmaktadır. Bu konunun araştırılıp gereğinin yapılmasını arz ve talep ediyoruz."

Rapor gönderilmedi

Kadınların dilekçesi İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 24 Nisan 2008 günü işleme konulduktan sonra kadınların ifadesi alındı. Ancak, kadınların beyanları üzerine il sağlık müdürlüğü tarafından hazırlanan rapor, Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmedi ve sadece kurum içinde en alt sınırdan ceza verildi.

Doktoru korudular

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, İsmail Hakim’in taciz suçu işlediğinin kanıtlanmasına rağmen, sadece 2 maaştan para kesme cezası uygulayarak dosyayı savcılığa göndermedi.

Doktorun aynı sağlık ocağında görevine devam etmesinin ardından, diğer mağdur kadınlar da sağlık müdürlüğüne şikayette bulundu. Hakkında taciz suçlamasıyla ikinci kez dilekçe verilen Hakim, önceki şikayette olduğu gibi bir kez daha maaş kesme cezası uygulandı. Hakim, Tunceli’ye gönderilerek dosyanın üstü kapatıldı.

Dilekçeler ortadan kaldırıldı

2009 yılında Tunceli Devlet Hastanesi acil servisinde göreve başlayan ve burada da hastalarına tacize devam eden Hakim, iki kez hasta yakınlarının saldırısına uğrayarak darp edilince geçici olarak önce Ovacık daha sonra Hozat ilçesinde gönderildi.

Hozat'ta birçok kadın hastasını taciz ettiği için hasta yakınları tarafından iki kez dövülen İsmail Hakim hakkında sağlık müdürlüğüne 2010 ve 2014 yıları arasında yazılan 3 ayrı şikayet dilekçesi yok edildi.

Vatandaşlar, müdürlüğe gelerek ve sağlık müdürlüğünün internet sitesi üzerinden yazarak şikayetlerini sürdürdü. Ancak yetkililer Hakim’i korumaya devam etti. Soruşturma sonucunda 2014 yılında iki kez ihtar, puanı silme, 2020 yılında 2 kez ve 2022 yılında 2 olmak üzere toplada 6 kez ihtar puanı silme cezası ile cezalandırıldı.