FETÖ medyası Zaman Gazetesi'nin yöneticisine tahliye

FETÖ medyası Zaman Gazetesi'nin yöneticisine tahliye
FETÖ'nün yayın organı Zaman Gazetesi genel yayın yönetmen yardımcısı Mehmet Kamış ve Ali Çolak adli kontrolle serbest bırakıldı.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen duruşmada verilen karar tepki ile karşılandı. FETÖ'nün sözde yöneticisi olduğu iddiasıyla yargılanan ve örgütün yayın organı olan Zaman Gazetesi'nin eski genel yayın yönetmen yardımcısı tutuklu Mehmet Kamış tahliye oldu. Duruşmaya sanık ve avukatı katıldı. Duruşma sırasında yakalandığı öğrenilen Ali Çolak ise SEGBİS sistemiyle duruşmaya bağlandı.

TAHLİYE EDİLDİLER

Duruşma esnasında iddianamede kendisinden bahsedilmediğini söyleyen ve FETÖ'den talimat almadığını iddia eden Ali Çolak tahliye talep etti. Mehmet Kamış ise yüksek tansiyona bağlı göz damarlarının patladığını söyleyerek tahliye istedi. Mahkeme heyeti, tutuklulukta geçirdikleri süreyi ve dosyadaki mevcut delil durumunu dikkate alarak, yurt dışı çıkış yasağı ve ayda iki kez imza şartıyla Çolak ve Kamış'ın tahliye edilmelerine karar verdi.

FETÖ'nün kritik ismi Mehmet Kamış yakalandı! Polisi görünce bakın ne demiş?

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame doğrultusunda açılan davada, Mehmet Kamış ve Ali Çolak, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla yargılanıyordu. Kamış ve Çolak, Mehmet Altan, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 17 kişinin yargılandığı davada firari sanıklar arasında yer alıyordu.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, 19 Eylül 2017'de yapılan duruşmada, haklarında yakalama kararı çıkarılan firari sanıklar Mehmet Kamış, Ekrem Dumanlı, Osman Özsoy, Emre Uslu, Tuncay Opçin, Abdulkerim Balcı, Bülent Keneş, Faruk Kardıç, Şemsettin Efe ve Ali Çolak'ın dosyasını ayırmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, kapatılan Zaman gazetesinin eski çalışanlarına ve yöneticilerine yönelik soruşturma kapsamında, 54 şüphelinin mal varlıklarına el konulmasını istemişti. İstanbul 11. Sulh Ceza Hakimliği de, bu kişilerin terör örgütüne finansman desteği sağladıkları ve elde ettikleri mal varlıklarını örgütün hizmetine sundukları gerekçesiyle tüm mal varlıklarıyla bankalardaki hesaplarına el konulmasına karar vermişti.

Kasım 2023'te, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Çeşme'de düzenlenen operasyonda yakalanan Kamış, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne teslim edilmişti. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, Kamış'ın kaçma şüphesiyle tutuklanmasına karar vermişti.

Kaynak:Haber Merkezi