Federasyonu kaybetti ama milyonluk ihaleleri peş peşe alıyor

Federasyonu kaybetti ama milyonluk ihaleleri peş peşe alıyor
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Boks Federasyonu eski başkanı Eyüp Gözgeç’in şirketine, davet yöntemiyle 740 milyon TL’lik iki ihale verdi. 2014-2019 döneminde AKP’den Etimesgut Belediye Meclis üyeliği de yapan Gözgeç, 2025’e kadar 11 yıl Federasyon Başkanlığı yapmıştı.

Cengiz Karagöz - Halktv.com.tr - ÖZEL HABER

CHP’li belediyelere yönelik operasyonlar sürerken AKP’li isimlere davet usulüyle ihaleler peş peşe veriliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, “Karabük 400 Kişilik Öğrenci Yurdu İkmal İnşaatı Yapım İşi” adı altında, 6 Mayıs 2025 tarihinde, davet usulüyle yaptığı ihalenin sonucu geçtiğimiz günlerde belli oldu. İhaleyi, Öz-Res İnşaat ve ERPOR İnşaat Malzemeleri İnşaat Taahhüt Gıda Turizm Nakliye San. Tic. A.Ş. iş ortaklığı, 425 milyon TL’ye aldı. Söz konusu iş ortaklığı, Bakanlığın Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden de, geçtiğimiz ocak ayında yine davet yöntemiyle bir ihale daha almıştı. Kayakla Atlama Kulelerin Rampalarının yenilenmesi ve otel binasının bakım onarımı ikmal inşaatını kapsayan ihalenin bedeli ise 315 milyon TL idi. Sözleşmeleri 3 ay arayla imzalanan ihalelerin toplamı 740 milyon TL.

eyup-gozgec5.jpg

BELEDİYE BAŞKANLIĞINI ALAMADI İHALE ALDI

İş ortaklığındaki Erpor İnşaat firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Gözgeç. Erzurumlu olan Eyüp Gözgeç, 2013-2025 yılları arasında, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığını yaptı. 2014-2019 yılları arasında AKP’den Etimesgut Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği de yapan Özgeç, 2019 belediye seçimlerinde aday olmak için Federasyon Başkanlığından istifa ettiği haberlere yansımıştı. Ancak yine aynı haberlerde, Etimesgut Belediye Başkanlığı için aday belirleme hakkını Cumhur İttifakı MHP’ye bırakınca istifasını geri aldığı belirtilmişti.

eyup-gozgec3.jpg

BAŞKANLIĞI KAYBETTİ AMA İHALELER PEŞ PEŞE GELDİ

Türkiye Boks Federasyonu'nun 25 Aralık 2024 tarihinde yapılan genel kurulunda, başkanlık için yeniden aday olan Eyüp Özgenç seçimleri kaybetti. Genel Kurula 294 delege katıldı. Yapılan oylamada Suat Hekimoğlu 119 oy alarak yeni Federasyon Başkanı olarak seçildi. Diğer adaylar Eyüp Gözgeç 92, Selçuk Aydın ise 76 oy almıştı.

Gözgeç Federasyon Başkanlığı seçimini kaybettikten yaklaşık bir ay sonra 315 milyon TL’lik, 4 ay sonra da 425 milyon TL’lik Bakanlıktan davetli ihale aldı.

ekran-goruntusu-2025-06-22-092912.png

EYÜP GÖZENÇ'TEN AÇIKLAMA

Eyüp Gözenç, söz konusu haberimizin ardından bir açıklama yaptı. Gözenç'in açıklamasında, "Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığını 12 yıl kesintisiz olarak yürüttüğünü ifade eden Özenç, aynı zamanda Erzurum'da bir çok ticari yatırımlarının bulunduğunu söyledi.

Kendisinin inşaat faaliyeti yürütmediğini belirten Özenç'in açıklamasında, "Oğlum da Yüksek İnşaat Mühendisi olup, ayrıca Milli Takım seviyesinde kayak sporu ile uğraşmış bir kişidir. Oğlum, ailemizin şehrimiz Erzurum'daki ismini devam ettirmek, yeni yatırımlar yapmak ve şirketimizi yönetmek amacıyla ailesi ile birlikte Erzurum'da yaşamaktadır. Haberinizde belirtildiği şekilde Türkiye Gençlik Ve Spor Bakanlığı tarafından şahsima sanki 'kamu zararına' neden olan işler verildiği iddia ve ima edilmişse de, tarafınızın beni bu konuda arayarak sorması halinde talep ettiğiniz tüm bilgi ve belgeleri tarafınıza gönderebilirdim. Ne benim, ne de şirketimizin ortağı olan oğlumun, ne bakanlık yetkilileri ile ne de Sayın Bakanımız ile haberinizde geçen konularda hiçbir görüşmemiz olmamıştır. Yüksek İnşaat Mühendisi olan oğlum, aile şirketimizin ticari faaliyetleri kapsamında bir takım ticari girişimlerde bulunmaktadır. Bu ticari işlerimizin tamamına yakını şehrimiz Erzurum da gerçekleşmektedir. Yine haberiniz de geçen 'kayakla atlama rampası' işi Milli Kayakçı olan oğlumun Türk sporuna hizmet amacıyla aldığı ve ticari yönden karı olmayan bir iştir. Adı geçen rampa daha önce de üç kez yapılmış, ancak teknik sıkıntılar nedeniyle yeniden yapılması gerekmiştir. Oğlumda Ülkemizin ilk ve tek atlama rampasını Ülkemize ve Erzurum' a kazandırmak amacıyla defalarca yurtdışına giderek adı geçen işi tamamlamaya soyunmuştur. Haberinizde diğer bahsettiğiniz diğer işler ise yine Oğlumun mesleği sebebiyle şirketimize aldığı işler olup, hukuka aykırı ve kamu zararına yol açıcı nitelikte işler değildir" ifadeleri yer aldı.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi