Fatih Altaylı'dan sert tepki: Soylu’nun mahkemede verdiği ifadeler felakettir; vahim olan ise o dönem İçişleri Bakanı olması

İBB Haber’in sosyal medyada paylaştığı AKP’nin İstanbul’da bozuk olmayan bir özel halk otobüsünü şoförle anlaşıp bozukmuş gibi gösterdiği görüntülere ”Bunlar post-truth dönemin siyasi zırvalıkları olabilir” tepkisini gösteren Fatih Altaylı, eski bakan Soylu’nun “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 550 terörist var” sözleri için ”Asıl bu bir felakettir” dedi.

Gazeteci Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumladığı programda son dönemde tekrar gündeme gelen dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 550 terörist var” sözlerine tepki gösterdi.

İBB Haber’in ‘Film gibi kumpası izleyin’ başlıklı kumpas paylaşımına ”Bunlar post-truth dönemin siyasi zırvalıkları olabilir. Ben daha vahim bir şeye dikkat çekmek istiyorum” diyen Fatih Altaylı, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 550 terörist var” sözlerine değindi.

Fatih Altaylı, şöyle konuştu:
”Hatırlarsanız dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 550 terörist var” iddiasında bulundu. Bu sözleri nedeniyle de İBB suç duyurusunda bulundu. Soylu daha sonra mahkemeye gitmiş ifade vermiş. Demiş ki ‘Elimde bilgi, belge ve delil yok.’ Kendisine bu sözleri neden söylediğini sormuşlar. Soylu ‘Siyaseten böyle söylemem gerekiyordu’ demiş. Bu bir felakettir, bu otobüs karalaması gibi bir şey değil. Birilerini terörist olmakla suçluyorsunuz ve o sırada da oturduğunuz makamdan ötürü suçladığınız ciddi olma ihtimali kitleler arasında kabul edilebilir durumda. Çünkü İçişleri Bakanı birilerine ‘terörist’ diyorsa bu ciddiye alınması gereken bir şeydir. Bu ağır iftirayı üstelik bakan koltuğunda otururken söylüyorsa ortada çok ciddi bir sorun var. Vahim olan ise İçişleri Bakanı olması. Bu iftirayı başkası atsa güler geçeriz ama bir İçişleri Bakanı ‘terörist, burada teröristler vardır’ diyor sonra bunlar laf olsun çıkıyor.”

NE OLMUŞTU?

Eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’nun, ‘terör iltisaklı’ olduğu iddiasıyla “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 550 terörist var” sözleri sonrası soruşturmaya konu olan dava tutanağına tepkiler geldi.

Son olarak CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, X üzerinden yaptığı açıklamada, ”Utanmadan sıkılmadan yalan söyledi, şimdi yan çiziyor. Dönemin (h)iç işleri bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 550 kişinin, çeşitli ‘terör’ örgütleri ile ilişkili olduğunu öne sürmüştü. İBB çalışanı bu iftiraya karşı ‘3 kuruşluk’ tazminat davası açmıştı. Bakın iftiradan, kumpastan medet umanlar açılan davaya ilişkin savunmasında ne demişler; “siyaset yapma özgürlüğü ve düşünce ve kanaat açıklama özgürlüğü kapsamında söyledim.” dedi.

İlgili soruşturma tutanağında ise Süleyman Soylu‘nun avukatının, “Müvekkilim İçişleri bakanıdır hazırlanan rapor doğrultusunda elindeki bilgileri siyaset yapma özgürlüğü ve düşünce ve kanaat açıklama özgürlüğü kapsamında açıklamıştır” sözleri siyasilerin tepkilerine neden oldu.

Etiketler :