Fatih Altaylı'dan Murat Kurum'un TOKİ açıklamasına ağır sözler: Böyle giderse cortlar

Fatih Altaylı'dan Murat Kurum'un TOKİ açıklamasına ağır sözler: Böyle giderse cortlar
Gazeteci Fatih Altaylı, YouTube hesabında yaptığı programda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u bombardıman yağmuruna tuttu. Altaylı, Murat Kurum'un TOKİ taksitleriyle ilgili halka yalan söylediğini iddia etti.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada TOKİ taksitlerinin artış oranını yüzde 24 olarak belirlediklerini duyurmuştu.

hfkm.png

Bakan Kurum, söz konusu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"TOKİ konutlarında oturan ve ödemeleri devam eden yüz binlerce vatandaşımızı ilgilendiren önemli bir haberimiz var.

Biliyorsunuz, TOKİ aylık taksitlerini memur maaş artışına göre düzenliyorduk. Ama bu kez TÜFE oranını referans aldık. Artış oranını yüzde 49 yerine yüzde 24 olarak belirledik. Böylece taksit ödemelerinde vatandaşımıza yüzde 50 oranında katkı sağlamış olduk. Hayırlı olsun."

fv.png

'BENCE HALKI BİRAZ KANDIRIYOR'

Gazeteci Fatih Altaylı, Murat Kurum'un açıklamalarına sert tepki gösterdi. YouTube kanalındaki programında konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Altaylı, Murat Kurum'un TOKİ taksitleri konusunda halkı kandırdığını öne sürdü.

Altaylı, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"Benim hesabıma göre öyle olmaz. Evet biraz indirim olur diye düşünüyorum ama yüzde 50 olmaz. Artışın oranında bir düşüş var toplamında bir düşüş yok. Bence bakan halkı biraz kandırıyor veya kendisi de bilmiyor. Kendisi mühendis sonuçta biliyordur diye düşünüyorum.

Bir mühendis zaten bunu hesaplayamıyorsa mühendis değildir. Bu kadar basit bir şeye, benim bile bildiğim, bu böyle değildir, dediğim bir şeyi o bilmiyorsa mühendisliğinde sorun vardır.

O muhtemelen böyle diyerek halka bakın size kıyak yaptım diyecek ama sayın bakanın bilmediği şey şu; Türk halkını her konuda kandırırsın ama mangır konusunda kandıramazsın. Mangır dediğin an makine orada stop eder. Vatandaşla dalga geçecekleri zaman, alay edecekleri zaman sayısal konulara girmesinler. Türk halkı para hesabını çok iyi bilir.

Siyasilere önerim, vatandaşlarla alay edeceğiniz zaman sayısal konulara girmeyin. Sayın bakan ya halkı kandırıyor ya da kendisi de detayı bilmiyor, böyle giderse cortlar."