Fatih Altaylı'dan 'İnsan Hakları Eylem Planı' tepkisi: Her şey masalmış

Fatih Altaylı'dan 'İnsan Hakları Eylem Planı' tepkisi: Her şey masalmış
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İnsan Hakları Eylem Planı’nı açıklamasının ardından yaşananları kaleme aldı.

Fatih Altaylı bugünkü yazısında, İnsan Hakları Eylem Planı’nın yeni açıklandığını fakat uygulanmadığına vurgu yaptı. Cumhuriyet yazarı Enver Aysever’in gözaltına alınmasına tepki gösteren Altaylı, "Plan daha taze, dumanı tütüyor olmalı! Her gün olanlara bakmak da mümkün de sadece dün olanlara bakalım” dedi.

"İnsan Hakları Eylem Planı diye bize okunan şey aslında 'Masalmış'"

Altaylı eleştirilerine şöyle devam etti: 

“Ne demişlerdi, 'İfade almak için tutuklama, gözaltı gibi şeyler olmayacak.' Biz de demiştik 'Yasa zaten ille de yapın demiyor. Böyle uygulamazsanız böyle olmaz.' Dün ne oldu? Gazeteci Enver Aysever, ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı. Bu duyup bildiğimiz, kim bilir başka kimlere aynısı oldu! Adam burada. Bir yere kaçtığı kaçacağı yok. Belli ki, çağrı eline ulaşmamış. Şart mıdır gözaltı? 

Bana göre HDP terörist bir parti değildir. HDP terörist bir örgütün "Askeri vesayeti” altında kalmış bir partidir. Kapatılması gereken HDP değil, yok edilmesi gereken PKK’dır. HDP ya da benzerlerini yok edemediğimizi yıllardır deneyimliyoruz. Parti kapatarak ne irticayı önleyebildi bu ülke ne terörü. Tam aksine her ikisini de güçlendirdi. Sonuç olarak görüyoruz ki, İnsan Hakları Eylem Planı diye bize okunan şey aslında 'Masalmış.' Uykuya dalalım diye. Ama hiç gerek yoktu. Zaten yıllardır hep beraber uyuyoruz. Allah rahatlık versin."

FOTOĞRAF: AA

Etiketler :