Fatih Altaylı'dan İmamoğlu ve Kurum Kıyaslaması! Biri Tarikatçı Biri Halkçı...

AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum seçim çalışmalarına çorba dağıtarak başlamıştı. Gazeteci Fatih Altaylı, YouTube kanalından Kurum'un çorba dağıtmasını değerlendirdi.

AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum'u, Ekrem İmamoğlu'yla kıyaslayan gazeteci Fatih Altaylı çok konuşulacak bir yorum yaptı.

murat-kurum-corba.jpg

Gazeteci Fatih Altaylı “Murat Kurum çorba dağıtıyor, ama öğrencilere ucuz yemek veren lokantaları açan kişi de Ekrem İmamoğlu. Çalışanlara yönelik kreş açan da İmamoğlu; daha önce İBB'de böyle bir uygulama yoktu” dedi.

imamoglu-kent-lokantasi.jpeg

Altaylı şöyle konuştu:

”Murat Kurum tipik bir eski moda politikacı taktikleriyle gidiyor. Politikayı çok fazla bilmediği için herhalde. İBB çalışanlarına zam yapacağız diyerek bir damara tutmak istiyor. Murat Kurum çorba dağıtıyor ama öğrencilere ucuz yemek veren lokantaları açan da Ekrem İmamoğlu sonuçta. Çalışanlara yönelik kreş açan da yine İmamoğlu. Öncesinde böyle bir uygulama yoktu. İki taraf da halka ben daha çok dokunurum kıyası içerisinde. Fakat biliyoruz ki AKP döneminde daha çok tarikat ve cemaatlere yönelik olarak yapılan o vasıta ile halka dokunmaya çalışan belediye, Ekrem İmamoğlu döneminde farklı bir yöntemle halka dokunmaya çalıştı. İmamoğlu biraz daha halkçı Kurum biraz daha tarikat ve cemaatçi bir tavır sergiliyor belediye yönetiminde. Şu anda İmamoğlu’nun önde olduğunu artık herkes kabul ediyor.”

Fatih Altaylı "Ekrem İmamoğlu'nun önde olduğunu AKP medyası dahil herkes kabul ediyor" iddiasında bulundu.