Resmi Gazetede Yayınlandı! Trafik Cezalarında Yeni Dönem Başladı

Resmi Gazetede Yayınlandı! Trafik Cezalarında Yeni Dönem Başladı
İçişleri Bakanlığ fahri trafik müfettişliği şartlarını değiştirdi. Düzenlemeye göre ceza kesmede ve yaşr şartında değişiklik yapıldı.

Fahri Trafik Müfettişliği Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de ilan edilerek uygulanmaya başladı. İçişleri Bakanlığı, söz konusu yönetmelikte güncelleme yaptı.

Buna göre, müfettişlik görevine atanacak kişiler, ilgili eğitim programına katılarak yetkilendirilecek ve eğitim programına katılmayanlar müfettişlik unvanını alamayacaklar.

Müfettişlere, görevleriyle ilgili olarak yılda en az iki kez bilgilendirme eğitimi ve değerlendirme toplantısı düzenlenecek.

Eğitim ve değerlendirme toplantıları, birebir katılımla veya uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilebilecek. Uzaktan eğitim sonrasında yapılan bir değerlendirme sınavı başarıyla tamamlanırsa, katılım sağlanmış sayılacak.

Herhangi bir toplantıya katılmayan müfettişlerin yetki belgeleri, katılım sağladıkları ilk toplantıya kadar askıya alınacak.

Müfettişlerin hangi trafik kurallarına ilişkin ihlalleri tespit edebilecekleri, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecek.

70 yaş ve üzerindekiler müfettiş olarak atanamayacak, ayrıca 70 yaşını dolduranlar Fahri Trafik Müfettişi olamayacak.

Bir yıl boyunca trafik ihlali tespit tutanağı düzenlemeyen veya trafik güvenliğine katkıda bulunmayan veya görevlerini aksatan müfettişlerin görevleri, Emniyet Genel Müdürü'nün önerisi ve İçişleri Bakanı'nın onayıyla sonlandırılabilecek.

Fahri trafik müfettişlerine ait kişisel bilgilerin gizliliği, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında sağlanacak ve ilgili kurumlar, bu gizliliğin korunmasını temin etmekle yükümlü olacak.