Fahrettin Koca Duyurdu: Sağlık Bakanlığı'na 35 Bin Atama!

Fahrettin Koca Duyurdu: Sağlık Bakanlığı'na 35 Bin Atama!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Koca, yeni istihdam edilecek 35 bin sağlık personeli için alım sürecinin başladığını açıkladı. Öte yandan Koca, yoğun bakım doluluk oranlarına dair konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Koca, yeni istihdam edilecek 35 bin sağlık personeli için alım sürecinin başladığını açıklayarak şunları dedi: "“Kılavuzu bu hafta ÖSYM’ye göndermek istiyoruz. Bildiğiniz gibi alımlarda mülakat yok. Tüm adaylar eşit koşullarda yarışacaklar. 15 bini hemşire, 8 bini hizmet personeli olmak üzere toplam 35 bin yeni çalışma arkadaşımız olacak. Branş dağılımını ve nihai takvimi ÖSYM ile birlikte hazırladığımız kılavuz ile ilan edeceğiz. Zannediyorum bir hafta içinde yetiştirebileceğiz."

YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANLARINDA SON DURUM

Koca, Türkiye genelinde yoğun bakım doluluk oranlarının normal seviyelere gerilediğini ifade etti. Koca, “Kapasitelerimizi zorlayan yoğunluk geride kaldı. Üç dört hafta önce Türkiye genelinde yoğun bakım doluluk oranı yüzde 72 iken bu durum İstanbul özelinde yüzde 83’e çıkmıştı. Bugün itibarıyla Türkiye geneli yoğun bakım doluluk oranı yüzde 71, İstanbul için de yoğun bakım yatak doluluk oranı yüzde 71. servis yatakları açısından zaten bir sorunumuz yoktu. Servis yataklarının doluluk oranı ise Türkiye genelinde yüzde 63, İstanbul özelinde ise yüzde 65” dedi.

Kaynak:AA