Facianın ardından İstanbul'da riskli binalar boşaltılıyor

Facianın ardından İstanbul'da riskli binalar boşaltılıyor
İstanbul Küçükçekmece’de bulunan 5 katlı bina dün akşam saatlerinde yıkılma riski bulunduğu gerekçesiyle boşaltıldı.

İstanbul Kartal'da Yeşilyurt apartmanının çökmesi sonucu 21 kişi yaşamını yitirdi, 14 kişi de yaraladı. Çökme faciasının ardından İstanbul'da pek çok riskli bina için boşaltma kararı verildi.  Küçükçekmece'de bulunan 5 katşlı bina da çökme riski olduğundan boşaltma kararı verildi.

Apartman sakinlerinden birinin polise haber vermesiyle binaya gelen belediye görevlileri binanın boşaltılması kararı aldı. Bina sakinleri gün içerisinde inceleme yapan ekiplerden gelecek haberle binada bulunan eşyalarını almayı bekliyor.

1997 yılında yapıldığını belirttiği binanın çevresinde ekipler önlem alırken, binanın kapısı da belediye ekipleri tarafından mühürlendi. Binanın ne zaman yıkılacağı kararı belediye ekiplerinin yapacağı incelemeler sonucunda belli olacak.

Ajansa konuşan bina sakini Mürvet Yıldırım, "Biz şu an eşyalarımızı alma derdindeyiz. Kiralık ev de bulamadık. Bekliyoruz. Bize gelip birisi bir şeyler söyleyecek diye. Eşyanızı alabilirsiniz, diyecek. Şu an bekliyoruz. Ne olacağı belli değil." diye konuştu.

İlgili Haberler
Etiketler :