Ezgi Zerkin’in katili 150 gündür bulunmadı

Ezgi Zerkin’in katili 150 gündür bulunmadı
Boşanmak istediği Deniz Özarslan tarafından öldürülen Ezgi Zerkin'in annesi Ziynet Zerkin, katilin 150 gündür yakalanmadığına isyan etti: “24 saniyede canını aldı, 150 gündür yakalanamıyor. Nerede bu adalet, nerede? Kadınları koruyamadıkları gibi katilleri de yakalayamıyorlar. Ben kızımın katilinin yakalanmasını istiyorum. Yetkililer ne yapıyor? İçişleri ne yapıyor? Sayın Soylu ne yapıyor?"

İzmir’in Konak ilçesinde 28 Temmuz’da öldürülen 31 yaşındaki Ezgi Zerkin’in katili Deniz Özarslan 150 gündür bulunmuyor. Anne Ziynet Zerkin, sosyal medyadan açıklama yaparak yetkililere seslendi.
Kızının öldürülmesinin üzerinden 150 gün geçmesine rağmen katilin bulunamamasına tepki gösteren Ziynet Zerkin şunları söyledi:
"24 saniyede alınan canın katili Deniz Özarslan 150 gündür bulunamadı. Çığlıklarımı göklere yükseltiyorum. Karşımda muhatap bulamıyorum, yok. Yetkililere sesleniyorum. Neden yakalanmıyor Deniz Özarslan? 'Nerede bu adalet, nerede? Kadınları koruyamadıkları gibi katilleri de yakalayamıyorlar. Deniz Özarslan, Ezgi Zerkin cinayeti buna bir örnek. Ben kızımın katilinin yakalanmasını istiyorum. Biz kime sığınacağız, hangi devlete sığınacağız?"

Vapurda eylem yaptılar

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu katilin bulunması için İzmir'in çeşitli yerlerinde eylemlerini sürdürüyor. Platform üyeleri son olarak vapurda "Ezgi Zerkin'in katili 150 gündür aranıyor", "Katil hala bulunamadı" ve "150 gündür aranıyor" pankartları açtı.


Kaynak:ANKA

Etiketler :