Eylül Han Tezel'in Instagram hesabı çalındı

Eylül Han Tezel'in Instagram hesabı çalındı
Son zamanlarda pek çok vatandaşın yaşadığı sosyal medya hırsızlığı Eylül Han Tezel'in de başına geldi. Halk TV programcısı Eylül Han Tezel'in Instagram hesabı çalındı.

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu Instagram üzerinden Tezel'e ulaşan avukat bir kadın görünümlü dolandırıcılar, aile içi ve kadına yönelik şiddet konusunda bir link gönderdiler. Oluşturdukları sözde anket linkine duyarlı davranarak destek olmak amacıyla tıklayan Tezel, linke tıklar tıklamaz Instagram hesabının kontrolünü tamamen yitirdi. Hesabının kontrolünü ele geçiren dolandırıcılar ise hesap üzerinden, Tezel'e ait eski videoları ve sözde forex yatırımı için link paylaştı.

Eylül Han Tezel kendisini dolandıranlar hakkında savcılıkta suç duyurusunda bulundu.

Daha önce halktv.com.tr editörü Doğu Tunç'un da özel haberine konu olan dolandırıcılık, son zamanlarda pek çok vatandaşı mağdur etti. Tunç'un haberine göre; kullanılan bu yöntemin ismi Phishing (oltalama), internet kullanıcılarının e-posta veya mesaj yoluyla kandırılarak kimlik ve şifrelerinin ele geçirilmesi üzerine kurulu bir hırsızlık yöntemi. Gönderdikleri e-postalara veya mesajlara bankalar, Facebook, Google ya da diğer güvenilir internet sitelerinden geliyor görüntüsü veren dolandırıcılar, maildeki linkleri tıklayan kullanıcıları yine sahte sayfalara yönlendiriyor. Bu yolla kişilerin internet kimliklerini ve şifrelerini ele geçiren dolandırıcılar, bunları banka hesaplarını ele geçirmek, şantaj ve daha birçok yasadışı amaç için kullanabiliyor.