Evren'in Cenazesinde Olay Çıktı !

Evren'in Cenazesinde Olay Çıktı !
Kenan Evren'in cenazesinde olay çıktı. İki kadın "haram olsun" diye bağırınca ortalık karıştı.Vefat eden 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren için Genelkurmay Karargahı’nda cenaze töreni düzenlendi. Gülhane Askeri Tıp Akademisinden...

Kenan Evren'in cenazesinde olay çıktı. İki kadın "haram olsun" diye bağırınca ortalık karıştı.

Vefat eden 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren için Genelkurmay Karargahı’nda cenaze töreni düzenlendi. Gülhane Askeri Tıp Akademisinden (GATA) askeri cenaze aracıyla alınan Evren’in naaşı, Genelkurmay Karargahı’na getirildi. Burada askerlerin omuzlarına alınan naaş, törenin yapılacağı alana taşındı.

Kenan Evren’in Türk bayrağına sarılı naaşı, askerler tarafından katafalka alındı. Katafalkın yanında Evren’in fotoğrafı ve madalyaları yer aldı. Askerlerin cenazenin başında sırayla nöbet tuttuğu törende, saygı geçişi yapıldı.

7. Cumhurbaşkanı Evren’in ailesi ve yakınlarının da katıldığı tören sonunda, Evren’in naaşı, askerlerin omuzunda cenaze aracına konuldu. Cenaze aracının karargahtan ayrılması sırasında, askerler selam durarak uğurladı.

İKİ ÇELENK!

Kenan Evren’in naaşını taşıyan araç, cenaze namazının kılınacağı Ahmet Akseki Camisi’ne getirildi. Camide devletin temsilen sadece Türk Silahlı Kuvvetleri ile Milli Savunma Bakanlığı’nın çelenklerinin olması dikkat çekti.

CENAZEDE OLAY ÇIKTI!

Cenaze namazı kılınırken imam helallik isteyince iki kadın “haram olsun” diye bağırdı. Kadınlar görevliler tarafından cami dışına çıkarıldı. Bu arada cenaze arabasının geçişinde de bir şahıs “Yuh olsun” diye bağırdı.

Kimliği henüz öğrenilemeyen iki kadınla bir erkek şahıs gözaltına alındı.

İşte olaylı geçen cenazeden notlar

Cenaze törenine, Genelkurmay Başkanı Vekili ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ile eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Işık Koşaner, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çevik Bir, eski bakanlardan İsmet Sezgin ile Mehmet Ağar, Fenerbahçe Kulübü 2. Başkanı Nihat Özdemir, eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile Afganistan Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticileri de katıldı.

PARTİLERİN HİÇBİRİSİ TEMSİLCİ GÖNDERMEDİ

Törende, Prof. Dr. Celal Şengör’ün “Sana müteşekkiriz. Nur içinde yat komutanım” yazılı çelengi ile Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli Savunma Bakanlığı, Evren ailesi ve Ergenekon Partisi’nin gönderdiği çelenkler dikkat çekti. Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerden ise törene katılım gerçekleşmedi.

“Herkes kendinden sorumlu. Hiç kimse mükemmel değil”

Törene katılan Mehmet Ağar, gazetecilerin “Siyasi partilerden ve devlet erkanından katılımın olmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz” şeklindeki sorusu üzerine,  “siyaseti bıraktım” yanıtını verdi. Ali Şen de spor camiasını temsil ettiğini belirterek, “Spor camiasından ben varım, yetmiyor mu” dedi.

Kenan Evren gibi herkesin ölümü bir gün tadacağını anımsatan Şen, “En son geçen hafta konuşmuştum, gayet iyiydi. ‘Bodrum’a geleceğim, böreği hazırla’ diyordu. Rumeli böreğini pek severdi. Hakk’ın rahmetine kavuştu, takdiri ilahi. Hayat böyle. Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

Siyasi parti temsilcilerinden törene katılımın olmamasına ilişkin Şen, şunları kaydetti: “Herkes kendinden sorumlu. Hiç kimse mükemmel değil. Herkesin görevini yaptığı gibi Kenan Evren Paşa da yaptı. 17. Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı, 1980 yılında halkın istediği tüm insanlar, 11 Eylül’de ‘Paşa neredesin’ diyordu. 13 Eylül’de insanlar, çok alkışladı, sonra Türk halkı yüzde 92′lerde oy verdi. Hem cumhurbaşkanlığını hem yeni anayasayı onayladılar. Bugün, ülkemiz o anayasa ile yönetiliyor. Böyle bir çoğunluk, demokratik ülkelerde çok az görülür.”

Ali Şen, “Sokakta biraz evvel, kapıda iki başörtülü kadın vardı. Dediler ki ‘Camiye zor girmek’. Dedim ki, ‘Cami Allah’ın evi, herkese açık’. Kadın ağlıyordu. ‘Niye ağlıyorsun’ dedim. Dedi ki ‘Kenan Evren, insan olarak çok sevdiğimiz kişilik.’ Böylesi de var, öbür türlüsü de var. Hiç kimseye ‘niye böyle düşünüyorsun’ dememeli. Hür bir ülke burası. Hür bir ülkede, kimin ne düşündüğünün sorgulamasını da yapmak, doğru değil. Önemli olan halktır. Onun düşüncesidir. Onlara soracaksın” değerlendirmesinde bulundu.

TOPRAĞA VERİLDİ

Kenan Evren’in Türk bayrağına sarılı naaşı, kortej eşliğinde Devlet Mezarlığı’na getirilerek burada hazırlanan kabre defnedildi. Mezarlığın girişinde askeri görevlilerce güvenlik önlemleri alındı. Basın mensuplarının mezarlığa girişine izin verilmedi.

MEZARLIKTA DA PROTESTO

Öte yandan Devlet Mezarlığı girişi önünde cenaze aracının gelişi beklenirken, BBP Bolu İl Başkanı olduğu öğrenilen Mahmut Alan, üzerinde “Diktatör dediğiniz adam bile dünyaya kazık çakamadan gitti, siyaseti; hak, hakikat ve halk için yapın. İbret alalım!” yazılı pankart açtı. Alan, polisler tarafından bölgeden uzaklaştırdı.