Çöp evde bulunan çocuğa dair inceleme 2 öğretmene de uzandı

Çöp evde bulunan çocuğa dair inceleme 2 öğretmene de uzandı
Bursa'da teyzesinin alıkoyduğu evde yarı baygın bulunarak tedavi altına alınan çocuğun kaydedildiği okuldaki 2 öğretmen hakkında inceleme başlatıldı.

Bursa'da 21 Temmuz'da boşaltılmak istenen çöp evdeki kilitli odada teyzesi Kamuran Pınar A. tarafından alıkonulan C.M.A., baygın halde bulundu.

Kardeşinin oğluna bebekliğinden beri annesinin baktığını, ölünce de kendi yanına aldığını söyleyen Kamuran Pınar A., gözaltına alındı. Çocuk ise Antalya'daki annesi Yasemin A.'ya teslim edildi, Kamuran Pınar A.da tutuklandı. C.M.A. daha sonra savcılık emriyle Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından annesinin yanından alınıp tedavisi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Durumu her gün iyiye giden C.M.A., tedavisinin ardından taburcu edildi. Küçük çocuk, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerince hastaneden alınıp kuruma ait eve yerleştirildi.

Komşular 'yurtdışında' dedi

Öte yandan C.M.A., ikametinin annesi Yasemin A.'nın yaşadığı Aksu ilçesinde olması nedeniyle okula başlama yaşının geldiği 2019'da, sistem tarafından bir okula kaydedildi. Çocuğun okula hiç gelmemesi üzerine öğretmenler P.B. ve N.A. tarafından ikamet adresine gidildi. İddiaya göre Yasemin A.'nın komşuları, çocuk ve annesinin yurt dışında yaşadığı bilgisini verdi.

Müfettiş öğretmenlerin ifadesini aldı

Bunun üzerine öğretmenler çocuğun yurt dışında yaşadığı, bu nedenle okula gelmediğine ilişkin apartman görevlisi Ö.Z.'nin de imzasını alıp tutanak tuttu. Tutanak üzerine C.M.A.'nın okulun sistemindeki statüsü, 'pasif öğrenci' olarak değiştirildi. Aradan geçen 3 yılın ardından çocuğun çöp evde bulunması sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı, C.M.A.'nın öğrenim durumuyla ilgili inceleme başlattı. İncelemede, öğretmenler tarafından tutanak tutulduğu, bu nedenle çocuğun 'pasif öğrenci' statüsünde olduğu belirlendi. Bakanlık, müfettiş görevlendirip, öğretmenlerin ifadesine başvurdu. Müfettiş incelemesi sürüyor.