Evcil hayvan sahipleri dikkat! Son 6 gün

Evcil hayvan sahipleri dikkat! Son 6 gün
Evcil kedi, köpek ve gelinciklerin mikroçip takılarak kayıt altına alınmasına yönelik başlatılan uygulama 31 Aralık'ta sona eriyor. Yoğun talep nedeniyle mikroçip ve pasaportlarda tedarik sorunu yaşanıyor.

26 Şubat 2018 tarihinde 30344 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yürürlüğe giren kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınmasına dair yönetmeliğe ilişkin evde yaşayan kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip takma zorunluluğu getirildi.

Bu çerçevede mikroçip uygulamasıyla Ev Hayvanı Kayıt Sistemi’ne (PETVET) hayvanın adı, pasaport numarası, türü, ırkı, cinsiyeti, rengi, doğum tarihi, hayvan sahibinin adı, bulunduğu il, ilçe, köy/mahalle bilgileri ile acil durumda ulaşılabilecek kişi bilgileri kaydediliyor.

Yürürlüğe giren yönetmelik çerçevesinde ise son tarih 31 Aralık 2022 olarak belirlendi. Sürenin dolmasına 6 gün kalırken ülke genelinde 1 milyon 3 bin 810 hayvan kayıt altına alındı. Sürenin daralmasıyla yoğun talebin oluştuğu veterinerlerde ise mikroçip ve pasaportlarda tedarik sorunu yaşanmaya başlandı.