Esra Hankulu'nun şüpheli ölümü: Ümitcan Uygun tutuklandı

Esra Hankulu'nun şüpheli ölümü: Ümitcan Uygun tutuklandı
Ankara'da 25 yaşındaki Esra Hankulu'nun şüpheli ölümü üzerine gözaltına alınan Ümitcan Uygun'un ilk ifadesi ortaya çıktı. Esra'nın ölümüyle bir ilgisi olmadığını savunan Uygun, ''Geceyi beraber geçirdiğimiz doğru ancak ben sabah evden çıktığım sırada Esra sağlıklı ve kendindeydi'' dedi. Uygun, "kasten öldürme" suçundan tutuklandı.

Ankara'da, Esra Hankulu'nun (25) evinde ölü bulunmasıyla ilgili gözaltına alınan Ümitcan Uygun (27), polisteki ilk ifadesinde, "Esra'nın ölümüyle bir ilgim yoktur" dedi.

Gözaltındaki Furkan G. ise "Sabah ezanından sonra Ümitcan, Esra'yı odaya götürdü. Esra ile konuşuyorlardı yani Esra baygın ya da uyur vaziyette değildi" ifadesini verdi.

Esra Hankulu'nun ölü bulunmasıyla ilgili gözaltına alınan Dilan C.'nin de ifadesi ortaya çıktı. Dilan C. ''Uyandığımda bir işim vardı, bunu söylemek için Esra'nın odasına gittim. Esra'ya seslendim ama uyanmadı. Esra’yı öyle görünce korktum'' diye konuştu.

Dilan C. daha sonra aradıkları Ümitcan Uygun'un kendilerine "Bir sıkıntı olursa beni söylemeyin" dediğini öne sürdü.

Ümitcan Uygun tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Esra Hankulu'nun şüpheli ölümüne ilişkin Ümitcan Uygun hakkında kasten öldürme suçundan tutuklanmak üzere, diğer şüpheliler F.G ve D. C. suç delillerini gizlemek suçundan adli kontrol talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Uygun, "kasten öldürme" suçundan tutuklandı.  Furkan G. ve Dilan C. hakkında ise ise suç delillerini gizlemek suçundan adli kontrol kararı verildi. 

Ağabeyi de gözaltına alındı

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Ümitcan Uygun'un gözaltına alınması sonrası sosyal medyadan devleti kötüleyen paylaşımlar yaptığı tespit edilen ağabeyi Erol Uygun gözaltına alındığını açıkladı.