Erzincan'da köpek katliamı: Barınak değil mezbaha!

Erzincan'da köpek katliamı: Barınak değil mezbaha!
Geçen aylarda AKP’li Konya Belediyesi’ne ait hayvan barınağında köpeklerin öldürülme görüntüleri gündemdeki yerini korurken bu kez de MHP yönetiminde bulunan Erzincan’da köpek katliamı ortaya çıktı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler büyük tepki çekti.

Erzincan’da yaşayan hayvan hakları savunucuları, çöp poşetlerinin içinde onlarca köpeğin cansız bedenini buldu. Belediyeye ait hayvan barınağında meydana geldiği iddia edilen olayın görüntüleri sosyal medyada büyük tepki çekti.

Hayvan katliamını gözler önüne seren görüntülerde ölen köpeklerin çoğunun yavru olduğu görüldü. Diğer köpeklerin ise açlıktan ve kötü yaşam alanlarından dolayı sağlıksız olduğu gözler önüne serildi.

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasından sonra ülkenin dört bir yanından hayvan hakları savunucuları Erzincan Valiliği ve Erzincan belediyesini mesaj yağmuruna tutarak tepkilerini dile getirdi. Yurttaşlar acilen olaya el atılmasını ve sorumlu kişiler hakkında soruşturma başlatılmasını talep etti.

Valilik soruşturma başlatıldığını duyurdu

Tepkilerin ardından Erzincan Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada soruşturma başlatıldığı bildirildi. Açıklamada "Bahse konu durum ile ilgili olarak gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmış olup, konu hassasiyetle takip edilmektedir” denildi.

Tedavi göremiyorlar

Hayvanların kötü yaşam koşullarında yaşamaya mecbur bırakıldığını dile geitren yurttaşlar besleme yaparak hayvanları yaşatmaya çalıştıklarını vurguladı. Yetkilileri göreve çağıran yurttaşlar "Burası köpek mezbahası" diyerek tepki gösterdi.

Bu katliam ilk değil

Geçen yıl ise bir şehir çöplüğünde hayvanları beslemeye giden bir yurttaş Erzincan'da şehir çöplüğündeki hayvanları beslemeye gittiğinde tesadüfen Erzincan Belediyesi'ne ait hayvan ambulansının çöplüğe çok sayıda poşet bıraktığını görüntülemişti. Olayın duyulmasının ardından barınağa akın eden yurttaşlar, barınağa teslim ettikleri köpeklerin cansız bedenlerinin çöplüğe atılan poşetler içinde olduğunu tespit etmişlerdi. Olayla ilgili suç duyurusunda bulunulmuştu.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :