Ersin Tatar, KKTC'deki 'müjde'yi bir ay önce açıklamış

Ersin Tatar, KKTC'deki 'müjde'yi bir ay önce açıklamış
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanlığı için de Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı tarzı bir yerleşke inşa edileceğini 'müjde' olarak dün açıklamıştı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın bir ay önce verdiği röportajda, "Kısmetse Cumhurbaşkanlığı binamız Anavatan Türkiye’nin katkılarıyla yapıldığı zaman ne kadar doğru bir adım atıldığını herkes görecekti" dediği ortaya çıktı.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47'nci yıl dönümü dolayısıyla KKTC'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa'da Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumu'nda milletvekillerine hitap etti.

Konuşmasında merakla beklenen müjdeyi açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lefkoşa'daki Metehan bölgesinde 500 dönüm arazi içinde parlamento binasının da olduğu külliyelerin yanı sıra Millet Bahçesi de yapılacağını duyurdu. 

Tatar söylemiş

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, noktakıbrıs.com'dan Hasan Hasturer'e verdiği röportajda, "Yeni Cumhurbaşkanlığı binasıyla ilgili görüşleriz ne?" sorusuna şu yanıtı vermiş:

"Cumhurbaşkanlığı binasının yapılması tartışılabilir. Ancak unutulmasın ki yapılması hedeflenen bina, şahsıma değil Cumhurbaşkanlığı makamı içindir’ deyip devamını şöyle getirdi:‘ KKTC, Kıbrıs Türkünün devleti hep var olacaktır. Kurumsallık olması gereken alt yapıyla buluşturulmalıdır. Mevcut tarihi bina zor dönemde kullanılıp değerlendirildi. Hisarın üzerine ofislerin yapılması o günün koşullarında kaçınılmaz gibiydi. Şimdi yeni binaya sahip olup, buraları orijinal tarihi dokusuna dönüştürmek sağduyu sahibi olanların buluştuğu noktadır. Kısmetse Cumhurbaşkanlığı binamız Anavatan Türkiye’nin katkılarıyla yapıldığı zaman ne kadar doğru bir adım atıldığını herkes görecektir."

Kıbrıs medyası böyle duyurdu

KKTC'nin gazetelerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün açıkladığı 'müjde' manşetlerde yer aldı. 

ekran-goruntusu-262.jpgekran-goruntusu-263.jpgekran-goruntusu-264.jpgekran-goruntusu-265.jpg