Erdoğan'ın yazlık sarayına 15 milyonluk GES projesi

Erdoğan'ın yazlık sarayına 15 milyonluk GES projesi
Çevre Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris'teki yazlık sarayı için yapılacak güneş enerji santraline doğal SİT alanında bulunmasına rağmen onay verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'teki yazlık sarayı için yapılacak güneş enerji santraline onay verdi.

Artgerçek'in aktardığına göre Marmaris'in Karaca Mahallesi'nde yer alacak güneş enerjisi santralinin kurulacağı saha, hem özel çevre koruma bölgesinde hem de doğal SİT alanında bulunuyor.

Projenin bütçesi 15 milyon 600 bin TL olarak belirlendi ve güneş panelleri için toplam 3.5 hektarlık bir alan ayrıldı.

KORUMA ALTINDAKİ BÖLGEYE YAPILACAK

Bakanlık, proje için 'ÇED gerekli değildir' kararı vererek, çevresel etkilerin değerlendirilmeyeceğini belirtti. Bu karar, santral sahasının çevresel koruma kurallarına uygunluğu konusunda çeşitli eleştirileri de beraberinde getirdi.

Güneş panellerinin kurulacağı alan, ormanlık ve koruma altındaki bölgelerde yer alıyor ve bu durum, çevreciler tarafından sert şekilde eleştiriliyor.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı tarafından yürütülen projede, 5 bin 270 adet güneş panelinin yer alacağı belirtiliyor.

Marmaris'te Rönesans Holding tarafından yapımı üstlenen ve büyük bir gizlilik içinde tamamlanan ve Turgut Özal döneminden bu yana kullanılan yazlık saray, şimdi bu yeni enerji yatırımını da kapsayacak şekilde genişletiliyor.

Kaynak:Artıgerçek