Erdoğan'ın kuzeni KYK Genel Müdür olarak atandı

Erdoğan'ın kuzeni KYK Genel Müdür olarak atandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bürokrasiye kendi ailesinden atamalar yapmaya devam ediyor. Erdoğan, son olarak teyzesinin oğlu Recep Ali Er'i Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne atadı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bürokrasiye kendi ailesinden atamalar yapmaya devam ediyor.Erdoğan bugünkü kararname ile son olarak teyzesinin oğlu Recep Ali Er'i Kredi ve Yurtlar Gqnel Müdürlüğü'ne atadı.

RECEP ALİ ER İÇİN İLK ATAMA KARARI DEĞİL

Recep Ali Er mesleğe sınıf öğretmenliği olarak başladı. KYK bölge müdürlüğü ve genel müdür yardımcılığına atandı. Er son olarak bugünkü kararname ile Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü görevi getirildi.

SUAT KILIÇ'LA GERGİNLİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teyzesinin oğlu olan ve Kredi Yurtlar Kurumu Ankara Bölge Müdürlüğü görevini yürüten Recep Ali Er, 2011 yılında dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’la diyaloğuyla gündeme gelmişti. Atatürk Öğrenci Yurdu’nu ziyaret eden Kılıç, öğrencilerin sorunlarını dinledikten sonra Er’e “Hemen sorunları çözün” talimatı vermiş, Er ise “Pazartesi hallederiz” yanıtı vermişti. Er’in yanıtına sinirlenen Kılıç “Pazartesi olmaz, hemen çözeceksin” demişti. Recep Ali Er atama kararından önce Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcılığı’nı yürütüyordu.

KARDEŞ TEYZE OĞLUNA DA DANIŞTAY ÜYELİĞİ VE MEB YARDIMCILIĞI

Erdoğan'ın bir diğer kuzeni İbrahim Er'in 2011'de Danıştay üyeliği'ne atanması tartışma yaratmıştı. İbrahim Er de 25 Temmuz 2018'de Milli Eğitim Bakanlığı Yardımcılığı'na atanmıştı.

BİR KUZEN DE RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ'NE ATANDI

Erdoğan aile atamalarında kuzeni Adnan Er'e de yer vermeyi unutmadı. Erdoğan başbakanlığı döneminde, 26 Haziran 2014'te Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genel Sekreterliği görevine kuzeni Adnan Er'i atamıştı.

Etiketler :