Erdoğan'ı yalanlayan MASAK raporu Halk TV'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Man Adası Davası'nda belgelerin ispat edilmesi durumunda hem Cumhurbaşkanlığı görevinden ayrılacağını hem de siyaseti bırakacağını söylemişti. İşte belgelerin doğru olduğunu ispatlayan MASAK raporu...

2017’de Cumhurbaşkanı’nın yakınlarının adları Man Adası’nda kayıtlı bir offshore şirketle gündeme geldi. İddiaya göre Erdoğan’ın akrabaları 2011'de bu şirkete 18 milyon dolar gönderdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili bilgileri partisinin 28 Kasım 2017’deki grup toplantısında kamuoyuyla paylaştı. CHP lideri, 2011’de gerçekleşen para transferleriyle ilgili swift mesajları ve dekontları da gösterdi.

Ortaya atılan bu iddialardan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgeleri yalanlarken, "İspat et, ispat ettiğin anda ben cumhurbaşkanlığını, siyaseti bırakacağım" dedi.

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın akrabalarının Man Adası’ndaki şirketlere 18 milyon dolar aktardığına dair açıklamaları doğrulayan karara imza attı. Erdoğan'ın aralarında oğlunun ve kardeşinin de bulunduğu akrabalarının hesaplarına para aktarıldığına ilişkin Halk Bankası'ndan gelen dekontların, MASAK cevabıyla uygun olduğunu belirtildi. Bu da aslında, inkâr edilen bu para aktarılması olayının gerçek olduğunu işaret etti.

basliksiz-3.jpg

Halk TV ekranlarında yayınlanan Gökmen Karadağ ile Açıkça programında masaya yatırılan konuya ilişkin MASAK raporu kamuoyu ile paylaşıldı.

Gazeteci Barış Pehlivan'ın paylaştığı belgede Man Adası'ndaki şirketten kimlere ne kadar para gittiğine dair hesap dökümleri yer alıyor.