Erdoğan 'Sokak Köpeklerinin Uyutulması' için Konuştu!

Sokak köpeklerine ilişkin yapılan düzenlemeye ilişkin grup toplantısında konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Toplumun büyük bir kesimi bu sorunun çözülmesini istiyor. Bu talebe hatta bu çığlığa kayıtsız kalamayız. İstiyoruz ki barınaklara alınan tüm hayvanlar sahiplenilsin. Bunu başarabilirsek bir sonraki adıma ihtiyaç kalmayacağını düşünüyoruz." dedi.

Erdoğan grup toplantısında tartışmaların odağındaki sokak hayvanları kanunu için konuştu.

AKP Grup Toplantısında konuşan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Hayvanlardan insanlara bulaşan hastalık riski giderek yükseliyor Bir konuda dikkatlerinizi çekmek istiyorum. Biz doğum yapan köpek için ordusunun yolunu değiştiren bir peygamberin ümmetiyiz. Kimse bize merhamet dersi vermesin. Hayvanları mal statüsünden çıkararak can statüsüne alan biziz.

Bu sorunu köklü çözüme kavuşturmamız şarttır. Tarım Bakanlığı, sahipsiz köpek sorununu inceliyor. Toplumun büyük bir kesimi bu sorunun çözülmesini istiyor. Bu talebe hatta bu çığlığa kayıtsız kalamayız. Mevzuatta yapılacak değişiklikle sahipsiz köpeklerin sahiplendirilmesini amaçlıyoruz. Hemen bakımevleri kurulacak sahipsiz hayvanlar buralarda tutulacak.

İstiyoruz ki barınaklara alınan tüm hayvanlar sahiplenilsin. Bunu başarabilirsek bir sonraki adıma ihtiyaç kalmayacağını düşünüyoruz."