Erdoğan'dan Davutoğlu'na çok sert tepki! "Kimse kendi hırsı için memleketin geleceğini ateşe atamaz"

Erdoğan'dan Davutoğlu'na çok sert tepki! "Kimse kendi hırsı için memleketin geleceğini ateşe atamaz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize İl Başkanlığı’nın düzenlediği yemekte "terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz" diyen Davutoğlu'nu hedef aldı. Erdoğan "Kimse kendi hırsı için memleketin geleceğini ateşe atamaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Rize İl Başkanlığı’nın düzenlediği yemekte konuştu. 

Erdoğan, yeni parti çalışmaları ile gündemde olan ve "Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz. Gelin hafızanızı bir yoklayın. İleride Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman, eminim en kritik dönemlerden, birkaç aydan biri 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki dönem olarak yazılacaktır” şeklindeki açıklaması ile tepki çeken eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yüklendi.

Erdoğan, “Böyle bir dönemde hiç kimse kendi çıkarlarını önde tutamaz. Kimse, kendi hırsı için memleketin geleceğini ateşe atamaz. Dönem, fedakarlık dönemidir” şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

“İçeriden ve dışarıdan gelen nifak girişimlerine rağmen Yeni Kapı ruhunu diri tutmayı başardık. 15 Temmuz gecesi meydanlarda kurulan Cumhur İttifakı, milletimizin istikbal ve istiklalinin garantörü olmuştur. Bu güzel birlikteliği daha fazla güçlendireceğiz. Gereken adımları atmaya devam edeceğiz. 

Gezi olaylarından itibaren ardı ardına yaşadığımız hadiseler, Türkiye'yi bekleyen tehlikeleri ortaya koymuştur. Türkiye, siyasi tarihinin en kritik sınavlarını vermektedir. Böyle bir dönemde hiç kimse kendi çıkarlarını önde tutamaz. Kimse, kendi hırsı için memleketin geleceğini ateşe atamaz. Dönem, fedakarlık dönemidir. 

Bizim nazarımızda vatanımızın bekasından, milletimizin birliğinden daha hayati bir kriter yoktur. Bunun için her fırsatta muhataplarımızı iş birliği çağrısı yapıyoruz. Her kesime elimizi uzatıyoruz. 

Önce millet, önce memleket diyen herkesle çalışmaya hazırız. Mesele vatansa, gerisi teferruattır. Bu şuurla hareket eden herkese kapımız açık.” 

“Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 18. yaşının ülkeme, millete ve tüm insanlığa hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum. Bu harekete gönlünü veren, yüreğini ortaya koyan herkese bir kez daha muhabbetlerimi gönderiyorum. 

Türkiye, ayağına vurulan prangalardan bizim dönemimizde kurtuldu. Milletimiz hasretini çektiği hizmet siyasetine bizim dönemimizde kavuştu. Üniversite kapılarında gözyaşı döken başörtülü kızlarımızın, meslek liselerinin, imam hatip okullarının karşılaştığı adaletsizlikler yine bizim dönemimizde son buldu. 

 "Seçilmiş olmak, hiç kimseye suç işleme özgürlüğü tanımaz. Hangi partiden olursa olsun." 
 

İlgili Haberler