Erdoğan'dan barınamayan öğrencilere tepki

Erdoğan'dan barınamayan öğrencilere tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Son zamanlarda bazı park ve bahçelerde yatanların bir kısmının öğrencilikle alakası yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan: "Barınamıyoruz eylemlerine sert tepki: Parkta, bankta yatanların öğrencilikle alakası yok" dedi.

'Gezi Parkı'nın başka versiyonu'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerin açılmasına kısa bir süre kala yurt veya ev bulamayan öğrencilerin başlattığı 'Barınamayanlar' eylemine ilişkin, "Bir kısmının öğrencilikle alakası yok, sözde öğrenciler; aynen Gezi Parkı'nın başka versiyonu" dedi.

'Türkiye, dünyanın en fazla sayıda öğrenci yurduna ve yatağına sahip ülkesidir'

Gelecek hafta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde akademik yıl açılış töreni gerçekleştireceğini ve çok sayıda üniversitenin eğitime başlayacağını belirten Erdoğan, öğrencilerin yaşadığı barınma problemine de değindi. Erdoğan, Barınamayanlar Hareketi'ni de hedef aldığı açıklamasında şunları söyledi:

"Türkiye, dünyanın en fazla sayıda kamu yüksek öğrenim öğrenci yurduna ve yatağına sahip ülkesidir. Bunun altını çizerek özellikle vurgulamak istiyorum, son zamanlarda bazı park, bahçe, buralardaki bankların üzerinde yatanlar, açık ve net söylüyorum, bunların bir kısmının öğrencilikle alakası yok. Sözde öğrenciler, aynen Gezi Parkı olayı neyse, bunun bir başka versiyonudur."

'CHP'nin 40 kişilik odalarından otel standardından odalara'

1,5 milyona yakın öğrenciye yılın 12 ayı 650 TL burs veya kredi verildiğini vurgulayan Erdoğan, "CHP'nin dönemlerinde, 30-40 kişinin doluştuğu yerlerden oluşan ranza tipi yataklarda yatardık, biz oralardan geldik, geçtik. Öyle yurtlarımız vardı. Şimdi ise 3-4 kişilik, bazalı, banyolu, dolaplı, internetli, otel standardında odalara dönüştürdük. Yurtlarda kalan öğrencilerimize biz geldiğimizde 45 liracık veriyorlardı. Bunu da şimdi 650 liraya çıkardık" şeklinde konuştu.