Erdoğan'a yakın isim Külünk'ten KPSS çıkışı: Köklü temizliğin YÖK'ten başlaması şart

Erdoğan'a yakın isim Külünk'ten KPSS çıkışı: Köklü temizliğin YÖK'ten başlaması şart
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a en yakın isimlerden olan AKP MKYK üyesi Külünk, KPSS'deki çalıntı soru iddiaları sonrası yaptığı paylaşımda "FETÖ unsurları, gizlendikleri yerlerde Sayın CB’mıza ve Cumhur İttifakı'na karşı kirli operasyonlarına devam etme peşindeler. Köklü temizliğin YÖK’ten başlaması şarttır" dedi.

AKP MKYK üyesi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a en yakın isimlerden olan Metin Külünk, son dönemlerdeki eleştirilerine devam ediyor. Külünk, daha önce Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun sanayicilere yönelik "Ucuz kredilerle döviz alıyorsunuz, hepinizin listesi elimizde" açıklamalarının suç duyurusu niteliğinde olduğunu söyledi. Bir başka paylaşımında da ekonomi yönetimini eleştiren Külünk, bu sefer de KPSS'deki çalıntı soru iddialarını gündemine aldı.

Külünk, KPSS'de soruların çalındığı iddialarına ilişkin olarak, "KPSS soruları üzerindeki şüpheler, Sayın Cumhurbaşkanımızın DDK’yı talimatlandırması ve ÖSYM Başkanının görevden alınması... Demek ki YÖK, çok ciddi anlamda gözden geçirilmek zorunda!" dedi.

Külünk, paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

"YÖK ve üzerlerinde kuvvetli şüphe olan üniversite yönetimleri, hem anlayış ve hem de bürokratik planında FETÖ’den arındırılmalıdır. Sızıntı ve saklanmış FETÖ unsurları, gizlendikleri yerlerde Sayın CB’mıza ve Cumhur İttifakı'na karşı kirli operasyonlarına devam etme peşindeler. Açık ve net! Fakat YÖK Başkanı suskun. Öyleyse bu köklü temizliğin YÖK’ten başlaması şarttır."

Külünk daha önce neler demişti?

Ekonomi yönetimine eleştirilerde bulunan Külünk, “Türkiye'de en az kazanan ile en çok kazanan arasındaki fark 23 kattır. En üstteki yüzde 10'luk kesim toplam servetin yüzde 67'sine sahipken, en alttaki yüzde 50'lik nüfus toplam servetin sadece yüzde 4'üne sahiptir. Acaba ekonomi yönetimi bu tabloyu okuyor mu? Bürokratlar bu tablodan haberdar mı?” diye sormuştu. Külünk, “Omurga ne kadar sağlam ve sağlıklıysa beden de o kadar sağlam ve sağlıklı olur. Omurgayı ihmal eden teknokratik aklı sorgulamak ve ülkenin kredi kaynaklarını dar ve orta gelir grubuna kanalize edecek düzenlemeleri hayata geçirmeliyiz” demişti.

Külünk, pazartesi günü ise Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun sanayicilere yönelik "Ucuz kredilerle döviz alıyorsunuz, hepinizin listesi elimizde" açıklamasının suç duyurusu niteliğinde olduğu, şirket bilgilerinin kamuoyuyla paylaşılması çağrısını yapmıştı.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Merkez Bankası Başkanı Sayın Kavcıoğlu'nun açıklamaları bir suç duyurusu niteliğindedir. Bu açıklamaların bir an önce soruşturulması ve ülke kaynaklarını gasp eden 20 şirketin bilgilerinin kamuoyu ile paylaşılması gerekiyor. İthalat ile alakasız kasasında fazla döviz bulunduran ve bununla yetinmeyip dış ticareti desteklemek adına verilen Eximbank kredilerini döviz stokçuluğu için kullanan şirketler kimlerdir? 90 milyar doları olduğu halde 15 milyar dolar kredi kullananlar kimlerdir?" diye sormuştu.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :