Zelenski'den Erdoğan'a teşekkür

Zelenski'den Erdoğan'a teşekkür
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Twitter hesabından paylaşım yapan Zelenski, "Erdoğan'a ve Türk halkına güçlü destekleri için teşekkür ederim" dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ve son gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Rusya'nın saldırısında hayatını kaybeden Ukrayna vatandaşları için başsağlığı diledi, yaralananlara acil şifa temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha fazla can kaybının yaşanmaması ve Ukrayna'nın daha fazla zarar görmemesini teminen bir an evvel ateşkes ilan edilmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Zelenski'den Erdoğan'a teşekkür

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesiyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Zelenski, "Erdoğan'a ve Türk halkına güçlü destekleri için teşekkür ederim" dedi. "Ukrayna halkı bunu asla unutmayacak" diyen Zelenski Karadeniz'den Rus savaş gemilerinin geçişinin yasaklanması ve Ukrayna'ya askeri ve insani yardımların da son derece önemli olduğunu belirtti.

Rusya: Bildirim almadık

Zelenski'nin bu tweet'i bazı haber sitelerinde "Türkiye Boğazları Rus gemilerine kapattı" olarak yorumlandı. Haberin sosyal medyada yayılmasının ardından, Rusya'dan açıklama geldi. Interfax ajansının haberine göre, Rusya "Türk tarafından Boğazların Rus savaş gemilerine kapatıldığına dair herhangi bir resmi bildirim almadık" açıklaması yaptı.