Erdoğan ve Bahçeli'den Sedat Peker çıkışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün yaptıkları art arda açıklamalarla isim vermeden Sedat Peker hakkında konuştu. Erdoğan ve Bahçeli'nin yaptıkları açıklamaların saray danışmanı Korkmaz Karaca’nın istifası ve savcılığın başlattığı soruşturmadan sonra gelmesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yargıtay'da düzenlenen 2022-2023 Adli Yıl Açılışı'nda konuştu. Konuşmasında isim vermeden Sedat Peker ifşaatları hakkında konuşan Erdoğan, "Buna karşılık birileri, maalesef, ülkemizin adalet sistemini, nerelerle bağlantılı oldukları az çok tahmin edilen suç çetelerinin kirli oyunlarına kurban etmek için var gücüyle uğraşıyor. Karşımıza çıkan kim olursa olsun böyle bir rezilliğe asla izin vermeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, karanlık mihrakların güdümünde istikamet çizilen bir ülke olmadığını herkes görecek, kabul edecek. Bu ülkede herkes mücadelesini hukuk ve en önemlisi ahlak kuralları çerçevesinde verecektir. Aksi yöndeki her gayret, her zorlama, her tahrik, her spekülasyon, her söylenti ülkemize yapılmış en büyük kötülüktür" dedi.

Bahçeli: Sosyal medya ifşalarının peşine düşüp...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise partisinin genel merkezinde MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada yine isim vermedi ancak çete lideri yöneticiliğinden yargılanan Sedat Peker hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı. Bahçeli, "Sosyal medya ifşalarının peşine düşüp rant ve ikbal devşirmeye heveslenen muhalefet partilerinin acizliği fırsatçılığı artık örtülemeyecek kadar ileri noktadadır" dedi. Bahçeli, şunları söyledi:

"Son gelişmeler göstermiştir ki sosyal medyanın denetim altına alınması şarttır.

İnsanların özel hayatlarının siyaset malzemesi yapılması vahim bir ahlaksızlıktır. Siyaset hizmet değil hizip üretirse altından kalkması çok zordur. Şayet bir suç varsa üstelik suçlu tespit edilmişse bununla ilgili ne yapılacağı yürürlükteki mevzuat hükümlerince açıktır.

Yargısız infazların demokrasi ve hukuk ilkeleriyle bağdaşmadığı ortadadır. Sosyal medya ifşalarının peşine düşüp rant ve ikbal devşirmeye heveslenen muhalefet partilerinin acizliği fırsatçılığı artık örtülemeyecek kadar ileri noktadadır.

Toplumsal huzurumuzun yanında birlik ve güvenliğimiz sosyal medyanın dipsiz kuyularında tahrip edilemeyecektir.

FETÖ yöntemleriyle sonuç almaya siyaseti dizayn etmeye 2023 seçimlerini lekelemeye azmetmek uyarıyorum ki hiç kimsenin muvaffak olamayacağı karanlık bir teşebbüstür.

Sosyal medya aracılığıyla provokasyon üstüne provokasyona meyledenler, Türkiye'nin önüne taş koymaya muktedir olamayacaklardır. 'Gelecek aylarda her türlü provokasyona maruz kalacağız' diyerek aklınca ön alan cambaza baktırarak provokatörlüğün ana karargahını kuran CHP Genel Başkanı'nı siyasi edep sınırlarına mutlaka dönmelidir. Pervasız ve pişkinliğinin siyaset mücadelesine bir şey kazandırmayacağını aklından çıkarmamalıdır. Bizatihi kendi ağzından siyasi hayatının sonunu itiraf ifade eden Kılıçdaroğlu için gerçekten de 2023 bitiş ve tasfiye yılı olacaktır.

Her şey gün gibi ortadadır. Artık saklanacak hatta kaçacak durumu da kalmamıştır."

Saray'a uzanan iddialar sonrası istifa

Peker'in Saray'a uzanan iddiaları sonrası ilk istifa Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Korkmaz Karaca'dan geldi. Sedat Peker'in ifşaatlarında yer alan isimlerden Karaca, istifa bildirisinde "Dünyalar güzeli kızım ve eşime kadar varan bu linç artık sağlığımı tekrar tehdit eder hale geldi" ifadelerine yer verdi.

Peker'in iddialarında yer almıştı

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Korkmaz Karaca'yla ilgili 25 Haziran 2021 tarihindeki paylaşımlarında birçok iddiayı dile getirmişti. Peker “Doncu sülünün arkadaşı korkmaz karaca, sen Maltepe'de sıradan bir evde otururken nasıl oldu 4-5 senede Çekmeköy’ün süper lüks villalarından birinin sahibi oldun?” diyerek Karaca'yla ilgili şu paylaşımlarda bulunmuştu:

'Bu zenginliğe nasıl ulaştın?'

5-6 sene evvel Bakırköy eski belediye başkanı Ünal Erzek başta olmak üzere tüm CHP’li isimlerden sinyalcilik yaparken bu zenginliğe nasıl ulaştın (ben anlatacağım)? Kendi evinden daha çok Maxx Royallerde, Vogue otellerde kalabilecek hale nasıl geldin (o otellerin fiyatları belli)?

'Böyle bir namussuzluğun parçası olmadım'

Deniz Baykal’ın kaset olayından sonra eski pezevenkleri geri çekilince görevi nasıl devraldın? Kardeşlerim, bunun benle görüşmek istemesinin sebebi, Deniz Baykal’a getirdiği kızlardan birinin ailesinin haberi olmuş. Bu konuda Antalya’daki bu aileyle görüşmem için en yakınlarımı araya koyup bana ulaşmak istedi (Kızın ve ailesinin adını vermemiz doğru olmaz). Tabi ki ben böyle bir namussuzluğun parçası olmadım.

Cumhurbaşkanı - Baykal görüşmesi

Deniz Baykal bu durumdan haberi olduğu için bunun eline düştü. Tabi ki Sayın Cumhurbaşkanı'yla Deniz Baykal’ın hastanedeki görüşmesini, Hasan Doğan üzerinden koordine eden Korkmaz Karaca'dır. Sonraki yükselişini zaten tüm Türkiye biliyor. Süslü sülü, bir gram namusun varsa bu adamı rüşvetten ve muhabbet tellallığından gözaltına alırsın. Korkmaz Karaca, bunu sana niye yaptım biliyor musun? Süslü sülünün benle olan davasında haksız olduğu halde onun lehine çalışmalar yaptın.