Erdoğan: Türkiye, geleceğin güvenli limanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Küresel krizlerin önümüzdeki dönemde bilhassa gelişmiş ülkelerde ciddi yalpalamalara yol açacağı açıkça görünmektedir. Türkiye her alanda geleceğin güvenli limanı ülkelerinin başında yer almaya adaydır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Kampüsü'nde Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Bilim, Teknoloji ve Araştırma Binası Açılış Programında konuştu.

'Türkiye her alanda geleceğin güvenli limanı ülkelerinin başında yer almaya adaydır'

Gıda krizinden söz eden Erdoğan, "Gıda krizinin dünyayı tehdit ettiği bir dönemde üretimin ve teknoloji geliştirme çalışmalarının önemi giderek artıyor. Gıda sektöründe kendi kendimize yeterli olmanın ötesinde tüm insanlığı besleyecek, tüm dünyanın taleplerini karşılayacak bir kapasite ile yolumuza devam etmek istiyoruz.

Küresel krizlerin önümüzdeki dönemde bilhassa gelişmiş ülkelerde ciddi yalpalamalara yol açacağı açıkça görünmektedir. Türkiye her alanda geleceğin güvenli limanı ülkelerinin başında yer almaya adaydır. Sürekli kendi ülkesini aşağılayan, milletini küçümseyen tiplerin sosyal medya propagandaları sadece komplekslerinin üstünü örtmek içindir." dedi.

Erdoğan'ın satırbaşları şöyle:

Üniversitemizin Kandilli Bilim Teknoloji binamızın hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye her alanda olduğu gibi özgün araştırma faaliyetleri konusunda da adım adım yaklaşmaktadır.

Ülkemizin fosil yakıtlara olan ihtiyacını azaltan projeler bu birimde yürütülecektir.

Bir diğeri ise sağlık sektörüne yönelik, araştırma geliştirme laboratuvarı destek projesidir. Salgın döneminde sağlık sisteminin en az savunma sanayi kadar önemli olduğunu gördük. Derin teknoloji üssümüz kömürden doğalgaz üretimi, deprem acil müdahale sistemi, genetik araştırmalar gibi pek çok farklı çalışmaya da evsahipliği yapacaktır. Sağlık ürünlerini ülkemizde geliştirmeye yönelik yol haritamızı kısa, orta ve uzun vadeli hedefleri ile daha önce paylaşmıştık. 9 stratejik hedefi, 5 kritik projeyi titizlikle takip ediyoruz.

Yaşam bilimleri merkezimiz altyapı ve insan kaynağıyla ülkemizin yüz akı teknoloji markalarından olacak. Ülkemizde ve dünyada sağlık sektörünün gelişmeye devam etmesi bu tür çalışmaları önemli hale getirmektedir. Sağlık sektörünün ihtiyaçlarını yerli ve milli imkanlarla karşılayarak cari açığı azaltmak ve ihracatı geliştirmek istiyoruz. Kısa sürede büyük ölçekli firmalarla rekabet seviyesine çıkacağına inanıyorum.

Değerli misafirler, koronavirüs salgını ve ardından başlayan Rusya Ukrayna savaşı dünyaya önemli mesajlar verdi. Bilgi ve teknoloji üretimle, insan kaynağı ile desteklemeden salgın gibi yaygın sağlık sorunları ile baş etmenin mümkün olmadığını gördük. Türkiye, bu büyük krizi en az hasarla atlatmayı başarmıştır.

Gıda krizinin dünyayı tehdit ettiği bir dönemde üretimin ve teknoloji geliştirme çalışmalarının önemi giderek artıyor. Gıda sektöründe kendi kendimize yeterli olmanın ötesinde tüm insanlığı besleyecek, tüm dünyanın taleplerini karşılayacak bir kapasite ile yolumuza devam etmek istiyoruz.

Küresel krizlerin önümüzdeki dönemde bilhassa gelişmiş ülkelerde ciddi yalpalamalara yol açacağı açıkça görünmektedir. Türkiye her alanda geleceğin güvenli limanı ülkelerinin başında yer almaya adaydır. Sürekli kendi ülkesini aşağılayan, milletini küçümseyen tiplerin sosyal medya propagandaları sadece komplekslerinin üstünü örtmek içindir.