Erdoğan Tekirdağ'da CHP'yi Eleştirirken Bir Hafta Önceki Hatay Tehdidini Unuttu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tekirdağ'da yaptığı konuşmada CHP'li belediyeleri eleştirdi. Erdoğan Tekirdağ’da ise “Bizde CHP’li belediye başkanları gibi ‘oy yoksa hizmet de yok’ diye milleti açık açık tehdit etmek olmaz” dedi. Oysa tam bir hafta önce Hataylılara yönelik tehdit gibi açıklamalar yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Tekirdağ'da düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, açıklamasında, "8 ay önce Tekirdağlı kardeşlerimizle birlikteydik. 14-28 Mayıs seçimlerinde temennimiz Cumhur İttifakı'nın renkleriyle boyamaktı. Ancak bu arzumuzu maalesef gerçekleştiremedik" ifadelerini kullandı.

erdogan-tekirdag2.jpg

Erdoğan, "Demek ki kendimizi ve projelerimizi Tekirdağlı kardeşlerimize tam olarak anlatamadık. Demek ki Tekirdağ'ı ikna etmekte yetersiz kaldık. İnşallah bu eksiğimizi 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde telafi etmeye var mıyız?" diye konuştu.

erdogan-tekirdag3.jpg

Erdoğan CHP'li belediyeleri de eleştirdi. Erdoğan, Tekirdağ’da düzenlenen mitingde CHP’li belediyeyi eleştirmek isterken Hataylı depremzedelere yaptığı tehdidi unuttu. Hatay’da, “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse o şehre herhangi bir şey gelmez” diyen Erdoğan Tekirdağ’da ise “Bizde CHP’li belediye başkanları gibi ‘oy yoksa hizmet de yok’ diye milleti açık açık tehdit etmek olmaz” dedi.

Erdoğan, “Bizde ‘oy yoksa hizmet de yok’ diye milleti açık açık tehdit etmek olmaz” dedi. Erdoğan 1 hafta önce Hatay’da yaptığı bir konuşmada ise “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse o şehre herhangi bir şey gelmez” diyerek Hataylıları tehdit etmişti.

CHP’li belediyelerin ayrımcılık yaptığını iddia eden Erdoğan, 3 Şubat’ta Antakya Spor Salonu’nda düzenlenen AKP Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’nda, “Bir gerçeği şu anda söylüyorum, merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, Hatay mahzun kaldı.” ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan’ın sözleri büyük tepki çekmişti.

Etiketler :