Erdoğan 'sürtük' demeye mecbur kalmış

AKP'nin Kızılcahamam kampında konuşan Erdoğan, 'sürtük' sözlerine ilişkin "Biz bunlarla mücadele ederken bazen üslubumuzu ve tavrımızı sertleştirmek mecburiyetinde kalıyoruz" diye konuştu. Erdoğan ayrıca 3600 ek gösterge için de yarını işaret ederek "Detaylı anlatacağım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP'nin 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Kapanışı'nda açıklamalarda bulundu. Gezi Direnişi'ne katılan vatandaşlara yönelik sarf ettiği 'sürtük' ve 'çürük' kelimelerine ilişkin açıklamada bulunan Erdoğan, "Biz bunlarla mücadele ederken bazen üslubumuzu ve tavrımızı sertleştirmek mecburiyetinde kalıyoruz. Hiçbir vatandaşımıza kendisini sahipsiz hissettirmeyeceğiz. Bu fakir kendimi bildi bileli böyle. Değişmedik. Değişmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu hedefte: Türkiye'ye düşmanlık ediyorlar

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Erdoğan, "Akıl ve vicdan sahibi hiç kimsenin inkâr edemeyeceği bir gerçektir ki; kim bu kardeşinize saldırıyorsa Türkiye'ye saldırıyor demektir. Bu kardeşinize ve Cumhur İttifakı'na saldıranlar aslında büyük ve güçlü Türkiye idealimiz ve Türkiye'nin bizzat kendisine düşmanlık ediyorlar. İşte CHP'nin başındaki zat da, altına gizlenenler de birer kukladır. Ama biz asıl savaşı onların ağababalarına karşı veriyoruz" ifadelerini kullandı.

'İsveç-Finlandiya konusunda tutum değiştirmeyeceğiz'

İsveç ve Finlandiya'nın NATO başvurusuna da değinen Erdoğan, "Beklentilerimiz karşılanmadan NATO'nun genişlemesi konusunda tutum değişikliğine gitmeyeceğiz" diye konuştu. Erdoğan, enflasyonla mücadele konusunda ise "Kur ve enflasyondan kaynaklanan maliyet artışlarıyla izah edilemeyecek fiyat artışlarını mercek altına aldık" dedi.

Çiftçilere 'müjde' verdi

Çiftçilere müjde vereceğini açıklayan Erdoğan, "Muhalefet ve mandacı ekonomistler 'buğday ithal ediyoruz' yalanını yaymaktan geri durmuyor. Tahıl fiyatındaki dalgalanma üretim eksikliğinden değil. Biz buğdayı kendi ihtiyacımız için değil, onu işleyip tüm dünyaya satmak için ithal ediyoruz. TMO sert ekmeklik buğdaya ton başına 6 bin 50 lira alım ve bin lira prim bedeli olmak üzere toplam 7 bin 50 lira ödeme yapacak" şeklinde konuştu. Erdoğan, 3600 ek gösterge için ise "Yarın kabine sonrası detaylı anlatacağım" dedi.

Etiketler :