Özgür Özel ve Erdoğan Arasında İlk Temas!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özel ile 23 Nisan resepsiyonunda bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile yapacakları toplantıya ilişkin “Haftaya görüşeceğiz” dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile gerçekleştireceği görüşmeye ilişkin olarak açıklama yaptı.

TBMM’nin açılışının 104. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis'te düzenlenen resepsiyonda gazetecilere açıklamada bulunan Erdoğan, CHP lideri Özel'in kendisiyle görüşme talebi olduğunu ifade etti.

Erdoğan, "Özgür Özel'den görüşme talebi geldi. Önümüzdeki hafta görüşeceğiz. Böyle ayak üstü olmaz" ifadesini kullandı.

KISA SÜRE GÖRÜŞTÜLER

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, CHP Lideri Özgür Özel'i TBMM'de resepsiyonun yapıldığı tören salonunun bitişiğindeki mermerli salonda çay içmeye davet ettiklerini söyledi. Erdoğan ile Özel arasında ilk görüşme gerçekleşmiş oldu. Görüşme yaklaşık 15 dakika sürdü.

NELER KONUŞULDU?

CHP lideri Özgür Özel, Erdoğan ile neler konoştuklarına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

“Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, çok sayıda grup başkan vekili, milletvekili vardı. Ben gittim ayağa kalktı elini sıktım, bayramlaştık.

‘Sağlığınız nasıl oldu’ diye sordu ‘daha iyiyim’ dedim. Sonra Meclis Başkanı yanına çağırdı yanına oturdum bir sürü insan vardı.

Bayramlaşmak karşılaşınca el sıkışmak davet edilince oturup bir çay içmek olması gerekendir ben bunu her zaman savundum.

Siyaset bazen münakaşadır ama her zaman müzakeredir.

Biz yerelde çok güçlü bir iktidarız nüfusun yüzde 65’ine ekonominin %80’ine hizmet vereceğiz. O da genel iktidar…

Ülkenin ve insanların çok önemli sorunları var konuşmadan bu sorunları çözemeyiz.

Seçimden önce Erdoğan’la kavga etmedim, emeklinin yoksulların durumunu ısrarla dile getirdim gerçek sorunları konuştum seçmen bunu ödüllendirdi.

Muhalefetin en sertini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın ama nezaketi ve müzakereyi terk etmeyeceğiz.”

Kaynak:DHA

Etiketler :