Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu sokağa hedef gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun muhafazakar genç kadınlara seslendiği konuşmasını hatırlatarak sokağa hedef gösterdi: Milletimiz inşallah şayet sokağa çıkacak yüzleri olursa orada bunlara hakettikleri cevabı verecektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan'ın gündeminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları vardı. Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'nun muhazakar genç kadınlara seslenerek "CHP eski CHP değil; siz de eski siz değilsiniz. Aynı değerleri savunuyoruz" dediği sözlerini hedef aldı. Kılıçdaroğlu'nu sokağa hedef gösteren Erdoğan, "Milletimiz inşallah şayet sokağa çıkacak yüzleri olursa orada bunlara hakettikleri cevabı verecektir" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

'Gündemi tayin eden daima biz olacağız'

"Seçim takviminde 1 yıldan geriye saydığımız dönemde, her geçen gün bizim için hazine kıymetinde. Bu çerçevede yaz mevsimini en verimli şekilde değerlendirmemiz gerekiyor.

Derdini anlatmak için başını kaldıran her vatandaşımızın AK Parti teşkilatından birisini görecek şekilde işi sıkı tutmalıyız. Gündemi tayin eden, siyasetin istikameti belirleyen daima biz olacağız.

Aynı şekilde 2023 hedeflerimizle, 2053 vizyonumuzla insanımızın umutları ve beklentilerinin adresi biz olacağız. AK Parti'nin 20 yıllık eser ve hizmet dönemi teşkilatımızın dayanak noktası olacaktır.

Her iş gibi siyasette de her işin başı insan kaynağı, insan kalitesi, insan gücüdür. Üye sayısı 11 milyonu geçen partide elbette üslubuyla, tavrıyla sıkıntıya yol açan kişiler çıkabilir. Bunları geri plana çekip, kendilerinden başka alanda istifade etmeliyiz.

Erdoğan, AKP'li olmak için 'mecburi vasıfları' sıraladı

En önemlisi ise milletvekilinden il-ilçe yönetimine, mahalle sorumlusuna kadar AK Parti'yi temsil eden her kardeşimiz tevazuyla iletişim kurmalıdır. Halka tepeden bakan, geleni kapıdan içeri almayan AK Parti yönetici olamaz. Ülkesine, şehrine ve partisine hizmet için gece gündüz koşturmayı göze alamayan AK Parti'de sorumluluk üstlenemez. Bunlar mecburi vasıflardır.

Ortaya çıkan tablodan sadece AK Parti değil, ülkemiz ve şehirlerimiz de zarar görmektedir. Böyle bir durumda kaybeden sadece AK Parti değil, tüm milletimiz olmaktadır. Ülkenin kaderi ile AK Parti'nin kaderi iç içe geçmiştir. Hiçbir şahsi menfaat, kişisel kapris bu ilmi misyonun önüne geçemez. Vesayetçilerin, darbecilerin gücü yetmeyen bu partiye içeriden yaralayacak kimseye izin vermeyiz. AK Parti teşkilatlarındaki herbir kardeşimin sorumluluğuna bu gözle bakmasını istiyorum.

'Seçim öncesinde seçimi kazanacağız'

Girdiğimiz her seçim rövanşı olmayan karşılaşma gibidir. Önümüzdeki kritik sürecin hazırlıklarını yürütüyoruz. Kabinemizle milletimize eser ve hizmet siyasetimizi sürdürüyoruz. 81 şehirde, 85 milyon vatandaşımızın her birine ulaşma hedefiyle seçim gününe kadar çalışacağız. Kazanmak dışında ihtimalimizin olmadığı bir seçime hazırlanıyoruz. Seçim öncesinde seçimi kazanacağız.

Kılıçdaroğlu'nu hedef gösterdi

CHP'nin başındaki zat kadınları bize karşı kışkırtmaya çalışarak onları iş hayatının dışında tutmaya çalıştığımızı söylemiş. Bir de bu zatın muhafazakar genç kadınlara seslenmesi yok mu? İnsanda azıcık utanma duygusu olsa bunu ağzına alamaz. Başörtüsü hakkını ellerinden almak için AYM önünde nöbet tutan ahkam kesmek değil başını öne eğip oturmaktır. Bunlarda yalan gibi utanmazlık da diz boyu. Milletimiz inşallah şayet sokağa çıkacak yüzleri olursa orada bunlara hakettikleri cevabı verecektir.

Bugüne kadar sosyal fay hatlarımızı harekete geçirmeye çalışmaktan, sınırlarımızı tacize, darbe girişimlerine kadar her yolu deneyenlerin artık sabrı kalmadı. AK Parti'yi tökezleterek Türkiye'yi büyük ve güçlü Türkiye rotasından çıkarmak için ellerindeki her kozu ileri sürmeye başladılar.

'Altılı masayı milletimizin vicdanına terk ettik'

Masanın etrafında oturanlar belli ama altında ya da etrafında oturanları ne yapacağız? Bir de masanın gizli ortaklarından yedikleri ayarlar, bölücü örgütün uzantılarından yedikleri zılgıtlar var. İnceden şantaj yapıyorlar hiçbirinin gıkı çıkmıyor. HDP'liler yetmiyor bir de sahneyi Kılıçdaroğlu çıkıyor. 'Ya bana katılın ya da önümden çekilin' diyor. Masanın üyelerinin afra tafralarını saymıyorum bile. Geçmişlerini ve tüm değerlerini yok saymak pahasına o masada oturanları milletimizin vicdanına terk ettik. Terzi kendi söküğünü dikemez de bunların diktikleri hiçbir sökük baki değil.

'İnsanlarımızı geçim sıkıntısından kurtaracak olan biziz'

Bunlar mı terörle mücadele harekatlarını yönetecek? Bunlar mı Karadeniz'deki savaşta tarafları bir araya getirip çözümün adresi olacak? Bunlar mı sinsi tuzakların içinden çıkartacak? Bunlar mı dar gelirli vatandaşlarımızı sıkıntıdan kurtaracak? Bugün insanlarımızın geçim sıkıntısı olabilir ama şunu da bilmemiz lazım ki dünya nasıl bir girdaptan geçiyor. Bütün bunlarla beraber şu anda AK Parti iktidarı olarak biz ülkenin, milletin geleceğini tehlikeye atmaya yetecek gerekçeler değildir. Geçtiğimiz 20 yıldaki eser ve hizmetlerimiz gibi alacağımız tedbirler gibi insanlarımızı geçim sıkıntısından kurtaracak olan da biziz.

Milletimizin huzura çıktığımızda karşımıza dikilenlerin hepsinin de kağıttan birer kaplan olduğu kendiliğinden anlaşılacaktır.

'Muhalefetin baskılarına rağmen kontak kapatmadık'

İnsanlık son 2 buçuk yıldır tarihinin en geniş krizlerinden birini yaşıyor. Bu salgın dünyadaki ekonomik dengeleri altüst etti. Hemen her alanda üretim aksadı. Küresel ticaret durma noktasına geldi. Gelişmiş ülkeler dahil herkes etkilendi. Son olarak FED'in attığı adımı gördünüz. Amerika'da böyle bir adımın atılması sıradan bir olay değil. Vakitlice aldığımız tedbirler sayesinde hiçbir vatandaşımızı çaresiz bırakmadık. İlaç bulamadığı için vefat eden hemen hiçbir insanımız olmadı. Bizden daha zengin olan ülkelerde rastlanan görüntülerin hiçbiri ülkemizde yaşanmadı. Her kesimden insanımızın yanında olduk. Muhalefetin baskılarına rağmen ekonomide kontak kapatmadığımız gibi üretimi sürdürdük.

'İstihdamda önemli bir ivme yakaladık'

Geçtiğimiz yıl tarihimizin en yüksek ihracat rakamı olan 225 milyar doları aştık. Türkiye bu noktaya yıllık 36 milyar dolar ihracattan geldi. Hedefimiz önce 500 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmak ardından bunu da ikiye katlamaktır. İhracatla beraber istihdamda önemli bir ivme yakaladık.

'Ülkemizi kriz ortamından çıkaracağız'

Petrol, doğalgaz, emtia fiyatlarındaki sıkıntılarda vatandaşımızın yanındayız. Vatandaşımızın ekmeğine kan doğrayan fırsatçılara göz açtırmayacağız. Serbest piyasa ekonomi kurallarıyla uyuşmayan fahiş fiyatlarla milletimizin rızkına uzananlara karşı düzenlemeleri hayata geçireceğiz. Şu anki küresel kriz ortamından da ülkemizi alnımızın akıyla çıkaracağız.

'Yeter ki umudumuzu kaybetmeyelim'

Mandacı ekonomistler, tetikçi akademisyenler, kifayetsiz muhterisler ne derse desin, Türkiye sağlam altyapısı, üretim gücü, insan kaynağı ve stratejik konumuyla 21 yüzyılın yükselen yıldızlarından biri olacak. Yeter ki biz bu süreçte umudumuzu asla kaybetmeyelim.

Kaynak:halktv.com.tr