Erdoğan kendini tekzip etti

Erdoğan kendini tekzip etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce aşılar ile ilgili yaptığı açıklamada "Bugün Avrupa'nın en gelişmiş ülkeleri bu aşıları ücretle yapıyor. 50 sterlin, 100 avro bu şekilde para alarak yapıyorlar" derken, bugün kabine toplantısı ardından yaptığı açıklamada "Aşı hizmetlerini de diğer ülkeler gibi ücretsiz olarak vatandaşımıza veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Külliye'de yapılan kabine toplantısının ardından gündem, koronavirüs salgını ve aşılama takviminin yanı sıra turizm ve dış politikadaki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan daha önce 2 Temmuz’da Sakarya Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda yaptığı açıklamada "Bugün Avrupa’nın en gelişmiş ülkeleri bu aşıları ücretle yapıyorlar. 50 sterlin, 100 avro bu şekilde para alarak yapıyorlar. Biz aşılarda halkımızdan 1 kuruş almadık" ifadelerini kullanırken, bugün yeni bir açıklama yaptı.

Erdoğan, bugün kabine toplantısı ardından yaptığı açıklamada "Aşı hizmetlerini de diğer ülkeler gibi ücretsiz olarak vatandaşımıza veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan TL'nin değersizleşmesinden övünme payı çıkardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda  aynı zamanda benzin fiyatlarına da değindi. 

Euro 10,30'larda seyrediyorken ve TL tarihin en düşük seviyesindeyken Erdoğan, "Avrupa’da benzinin ve motorinin hem en ucuz olduğu hem de en az vergilendirildiği ülke biziz. Eskiden yurt dışından gelenler arabalarının depolarını doldurup öyle sınırlarımızdan girerlerdi, şimdi iş tersine döndü, depoları fulleyip sınır dışına çıkıyorlar." ifadeleri kullandı.