Erdoğan: İslam Alemi Neyi Bekliyorsunuz?

Erdoğan: İslam Alemi Neyi Bekliyorsunuz?
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ucundan kan damlayan o zehirli hançerin milletimizin sırtına saplanmasına izin vermedik. 28 Mayıs seçimleri sonrasında ifşa olan gizli, saklı anlaşmalar, ülkemizin nasıl büyük bir felaketin eşiğinden döndüğünü ortaya koyuyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İSTANBUL TÜRK’TÜR, İSTANBUL MÜSLÜMANDIR"

İstanbul'un Fethi dolayısıyla konuşma yapan Erdoğan, "Bugün 1071 ile başlayan fetihler zincirinin altın halkası olan İstanbul'un Fethi'nin 571'inci seneyi devriyesi. Cesaretiyle İstanbul'u bize armağan eden Fatih Sultan Mehmet'i rahmetle yad ediyoruz."

Konuşmalarının devamında Erdoğan, "Birileri halen kabullenmese de İstanbul Türk’tür, İstanbul Müslümandır. Öyle de kalacak. İstanbul milletimizin göz bebeğidir. İstanbul her şeyden önce bize ecdadın, şehit ve gazilerin emanetidir. İstanbul milletimizin göz bebeğidir. İstanbul'a hizmet ederken bu şuurla hareket ettik. Ayasofya'yı zincirlerinden kurtarıp işte bu şuurla tekrar ibadete açtık." dedi

'HANÇER' GÖNDERMESİ

Ucundan kan damlayan o zehirli hançerin milletimizin sırtına saplanmasına izin vermedik. 28 Mayıs seçimleri sonrasında ifşa olan gizli, saklı anlaşmalar, ülkemizin nasıl büyük bir felaketin eşiğinden döndüğünü ortaya koyuyor. Sağda solda vatan, millet edebiyatı yapanların koltuk uğruna savundukları tüm değerleri nasıl kolayca sattıklarını hep beraber ibretle takip ediyoruz.

Pazartesi günkü kabine sonrasında hükümetimizin 1 yıllık karnesini kamuoyuyla paylaşacağız, hangi eserleri kazandırdığımızın hesabını milletimize vereceğiz.

İSLAM ALEMİNE SESLENDİ

Dünya kanla beslenen vampir Netanyahu'nun barbarlığını izliyor. Ey ABD, bu soykırımdan siz de İsrail kadar sorumlusunuz. Ey Avrupa, İsrail'in bu barbarlığından siz de sorumlusunuz. İsrail'e açık açık destek verdiniz. Gazze'de sadece insanlık, masum yavrular ve bebekler ölmüyor. Gazze'de insanlık ölürken, Avrupa'da demokrasi, basın özgürlüğü, kadın hakları ve çocuk hakları ölüyor.

Buradan İslam dünyasına da bir çift sözüm var; ortak bir karar almak için daha neyi bekliyorsunuz, tepki göstermeniz için daha ne olmalı? İslam alemi ne zaman Filistinli kardeşlerinin hakkını, hukukunu koruyacak. Vallahi Allah bunun hesabını sizden, hepimizden sorar.

İsrail, uluslararası hukukun kontrolüne girmeden, kendini uluslararası hukukla bağlı görmeden hiçbir ülke, hiçbir devlet güvende değildir. Buna Türkiye de dahildir.

Kaynak:DHA