Erdoğan, 'Hem gençlerimiz hem kızlarımız için söylüyorum' dedi: Gecikmeden evlenin

Erdoğan, 'Hem gençlerimiz hem kızlarımız için söylüyorum' dedi: Gecikmeden evlenin
Babalar Günü’nde; çevrimiçi etkinlikle gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlere 'gecikmeden evlenin' tavsiyesinde bulundu.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Babalar Günü" dolayısıyla "Gençlerle En Baba Buluşma" adlı çevrimiçi etkinlikte 81 ilden 700 gençle bir araya geldi.

Gençlerin geç evlendiğini belirten Erdoğan, "Şimdi yeni bir moda başladı. 30 yaşından önce ne erkekler evleniyor ne kızlar evleniyor." ifadesini kullandı. Erdoğan konuya ilişkin şunları söyledi:

"Geleceğin anne ve baba adaylarına ilk ve en önemli tavsiyem; bir defa birbirinizi sevin, birbirinize saygı duyun, birbirinizi sahiplenin, daima yan yana, omuz omuza olun. Ailesine sahip çıkamayan hayatına da sahip çıkamaz. Böyle bir insanın da ülkesine ve dünyasına hayırlı işler yapabilmesi aslında mümkün değildir. Ben inanıyorum ki sizin özellikle evlilikte yaş sürecini çok fazla ilerletmeden, gecikmeden evlenmek, bunu hem gençlerimiz hem kızlarımız için söylüyorum. Bir de tabii nikah törenlerinde hep söylerim; en az 3 çocuk. Çünkü buna ihtiyacımız var."

 

Etiketler :