Erdoğan hedef gösterdi, Mansur Yavaş kapak fotoğrafını değiştirdi: "Unutmayın ki sonsuz iktidar yoktur"

Erdoğan hedef gösterdi, Mansur Yavaş kapak fotoğrafını değiştirdi: "Unutmayın ki sonsuz iktidar yoktur"
Erdoğan'ın CHP'li belediyelere FETÖ ve PKK benzetmeleri yaptığı konuşmasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Twitter'daki kapak fotoğrafında İzzetbegoviç'in "Unutmayın ki sonsuz iktidar yoktur" sözlerine yer verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Twitter'daki kapak fotoğrafını güncelledi. AKP'lilerin ve Erdoğan'ın CHP'li belediyeleri hedef alan açıklamalarının ardından kapak görselini güncelleyen Yavaş, Aliya İzzetbegoviç'in "Unutmayın ki sonsuz iktidar yoktur," ifadelerinin yer aldığı bir sözünü seçti.

Yavaş’ın Twitter hesabında kullandığı arka plan görseli, Erdoğan ve diğer AKP'lilerin CHP’li belediyelere yönelik art arda yaptığı suçlamaların ardından geldi.

Yavaş’ın paylaştığı görselde, Aliya İzzetbegoviç'e ait şu sözler yer aldı:

İktidara gelirseniz, hal ve hareketlerinize dikkat edin. Kibirli olmayın, kendini beğenmişlik etmeyin. Size ait olmayan şeyleri almayın, güçsüzlere yardım edin ve ahlak kurallarına uyun. Unutmayın ki sonsuz iktidar yoktur. Her iktidar geçicidir ve herkes, er veya geç, önce milletin ve nihayet Allah'ın önünde hesap verecektir.

screenshot-2-003.png

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan, CHP'li belediyelere "FETÖ ve PKK" benzetmeleri yapmış ve özellikle İstanbul, Adana ve Mersin Büyükşehir Belediyelerini hedef göstermişti.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

CHP'nin başını çektiği bir kesim bozgunculuk peşinde koşuyor. Başarılı netice alabilmek için uygulamanın her il, ilçe, mahalle düzeyinde bu anlayışla yürütülmesi şart. CHP'li belediyeler Cumhurbaşkanlığını, bakanlıkları, valiliği, kaymakamlığı hiçe sayarak kendi başlarına yardım toplamaya, ekmek dağıtmaya, hastane kurmaya çalışıyorlar. Asli işlerini yürütemeyen belediyelerin giriştikleri bu tür faaliyetlerin amacı hizmet değil, şov yapmaktır. Özellikle İstanbul, Adana, Mersin belediyelerinin sergiledikleri tavrın başka hiçbir izahı yoktur. Kurallara uygun şekilde faaliyet yürüten belediyeler de var. Aynı partinin Yenişehir ve Mezitli belediyeleri valilikle işbirliği halinde çalışmaları yürüttüler. Bunlar FETÖ ve PKK tarafındaki örgütler tarafından da denenmişti. 

Etiketler :