Erdoğan Hahambaşı'nın Sarılmasıyla Donup Kalmıştı! Rav İsak Haleva'nın O Hareketinin Sırrı Açıklandı

29 Ekim kutlamalarında tebrikleri kabul eden Erdoğan'ın ilginç bir konuğu vardı. Erdoğan, Türkiye Musevileri Hahambaşı Rav İsak Haleva'nın ellerini omuzuna koyması karşısında donup kalmıştı. İsak Haleva'nın yakını Yahudi iş insanı Doğan Kasadolu, Haleva'nın hareketlerinin nedenini açıkladı.

Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'nda tebrikleri kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türkiye Musevileri Hahambaşı Rav İsak Haleva'nın görüntüleri gündem olmuştu. Haleva’nın o anlarda ne demek istediğine açıklık getirildi.

hahambasi.jpg

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türkiye Musevileri Hahambaşı Rav İsak Haleva'nın görüntüleri gündem olmuştu. Erdoğan'ın kollarına sarılan ve ona bir şeyler söyleyen Haleva'nın hareketlerinin anlamı, Hahambaşı'nın yakını Doğan Kasadolu tarafından açıklandı.

erdogan-ve-hahambasi2.jpg

Kasadolu, Haleva'nın ellerini Erdoğan'ın omuzlarına koymasının bir dua şekli olduğunu söyledi. Yahudi inancında, dua edilen kişinin başına eller konur ve ona dua edilir.

erdogan-ve-hahambasi3.jpg

Kasadolu, "Cumhurbaşkanımızın boyunun uzun olması nedeniyle Haleva, ellerini Erdoğan'ın omuzlarına koyarak dua etmiş ve ortaya samimi bir görüntü çıkmıştır" dedi.

Haleva'nın Erdoğan için ettiği duanın içeriğine de değinen Kasadolu, "Haleva, Başkan Erdoğan'ın dünyadaki barış çabalarının bir an önce sonuç vermesini, kan ve gözyaşının bir an önce bitmesini temenni etmiştir" diye konuştu.

Etiketler :