Erdoğan bile bu kadar Putinci değil !

Erdoğan bile bu kadar Putinci değil !
AKP'ye yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Rusya lideri Vladimir Putin'e benzetti. Barlas yazısında "Ortam aynı Soğuk Savaş öncesi gibi. Zor günler geliyor. Hazır olalım" dedi.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, "Batı siyaseti kural dışına çıkıyor" başlığıyla kaleme aldığı bugünkü köşe yazısında Erdoğan ve Putin'i birbirine benzetti.

Barlas dünya liderlerinin Rusya-Ukrayna Savaşı'yla ilgili tutumlarına köşesinde yer vererek, ABD Başkanı Joe Biden için "Batı dünyasını yeniden savaş ortamına soktu ve NATO'yu adeta harekete geçirdi" ifadelerini kullandı.

Rusya lideri Vladimir Putin hakkında ise, Barlas, "Bütün bu zorlukları aşarak savaşta galip gelmeye çalışıyor. Galiba geliyor da... Ancak rakipler, kural dinlemez davranışlarla Rus halkını ezip Putin'e karşı kışkırtmaya çalışıyorlar" dedi.

"Bu kargaşada Türkiye barıştan yana ağırlığını hep koyuyor. Ancak bunun pek faydası yok. Zaten Türkiye'nin sorunlarına hiç aldırmıyorlar" ifadelerini kullanan Barlas, PKK ve FETÖ'nün ABD tarafından açıkça desteklendiğini söyledi.

Barlas yazısına şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'in bazı benzer özellikleri var. İkisi de ülkelerine yapılan haksızlıklara tepki verip bunları cezalandırmaya çalışıyorlar. Bu arada Türkiye'ye uygulanan yaptırımlar da az değil. Onlar yaptırımlarla, terör örgütleriyle Türkiye'yi sürekli frenlemeye çalışırken, Türkiye Rusya ile işbirliği yaparak nükleer enerji ihtiyacını karşılamaya çalışıyor, hava savunmasını oluşturuyor ve ticaretini sürekli artırıyor."

Barlas yazısını "Sonuçta Türkiye, NATO üyesi ama bu NATO bizim istediğimiz NATO değil. Mesela Almanya, inanılmaz büyük rakamlarla NATO'ya genişleme yollarını açtı. Yani ortam aynı Soğuk Savaş öncesi gibi. Zor günler geliyor. Hazır olalım" diyerek tamamladı.