Erdoğan, Biden ile ayaküstü görüştü... Yeni bir İsveç krizi kapıda mı!

Erdoğan, Biden ile ayaküstü görüştü... Yeni bir İsveç krizi kapıda mı!
ABD Başkanı Joe Biden ile ayaküstü bir görüşme yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin F-16 tutumuna tepki gösterdi. "F-16 konusunda maalesef dostlar işi alıyorlar, götürüyorlar 'İsveç de İsveç' diyorlar. Bu şekilde yaklaşım, bizi ciddi manada üzmektedir" diyen Erdoğan "Siz her şeye 'kongre, kongre' diyorsunuz. Benim de kongrem var. Benim kongrem, TBMM..." diye konuştu.

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen 18'inci G20 Liderler Zirvesi'nin sona ermesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ermenistan-Azerbaycan sınırı ile ilgili "Yarın büyük ihtimalle Sayın Paşinyan'la görüşmem olacak. Bölgeyi (Karabağ) sükunete davet etmekten başka çaremiz yok.

Karabağ'da şu anda atılan bu adımlar, doğru adımlar değil. Bunu kabullenmek mümkün de değil. Nitekim AB üyesi ülkeler de bunu kabullenmiyor" dedi.
f5qx8xoxsaaer19.jpg
Erdoğan'ın 'diplomasi trafiğinde', ABD Başkanı Biden ile fotoğraf karesi yer almadı.

Erdoğan, "(İsveç'in NATO üyeliği) TBMM'de bu tür bir karar geçmediği sürece benim 'evet' demem mümkün değil" diye konuştu.

'BİDEN İLE AYAKÜSTÜ DE OLSA GÖRÜŞTÜK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Biden ile bir görüşmemiz ayak üstü de olsa oldu. Orada F-16 konusunu da görüştük" ifadesini kullandı.

Erdoğan, "F-16 konusunda maalesef dostlar işi alıyorlar, götürüyorlar 'İsveç de İsveç' diyorlar. Bu şekilde yaklaşım, bizi ciddi manada üzmektedir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizi 50 yıldır AB üyesi ülkeler hep oyalamıştır, bugün de oyalıyorlar. Oyalasalar da oyalamasalar da Türkiye Türkiye'dir, biz yolumuza devam ederiz." dedi.
bab6441ad8a89e616eefe5e73a78b5eb.jpg
Basın toplantısını, Hakan Fidan, Mehmet Şimşek ve Akif Çağatay Kılıç'ın yanısıra MİT Başkanı İbrahim Kalın da takip etti.

"600 BİN SURİYELİ VATANINA DÖNDÜ"

"İnancımız, kültürümüz ne olursa olsun hepimiz 8 milyarlık bir ailenin ferdiyiz" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "'Açlıktan çocukların öldüğü, denizlerimizin hızla devasa bir mülteci mezarlığına dönüştüğü, savaşlar dolayısıyla milyonların evlerini terk ettiği, insan hayatının değersizleştiği bir dünyada hiçbirimiz kendimizi güvende hissedemeyiz. Yerinden edilenlerin ülkelerine dönüşü sağlanmalı.

Daha adil bir dünyanın mümkün olduğuna inanıyoruz. Milli gelire oranla dünyada en fazla yardım yapan ülkeyiz. 4 milyon mağdura sahip çıkıyoruz."

Erdoğan, "Şimdiye kadar 600 bine yakın Suriyeli güvenli, gönüllü, insan onuruna yakışır şekilde vatanına geri döndü. Projelerimiz hayata geçtikçe bu sayı daha da artacak" ifadelerini kullandı.
977dc5a1eace393dd40112089a4b76a1.jpg

Kaynak:AA