'Erdoğan-Biden görüşmesi Beyaz Saray tarafından teyit edilmedi'

'Erdoğan-Biden görüşmesi Beyaz Saray tarafından teyit edilmedi'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ekim ayı sonunda Roma'da düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi'nde ABD Başkanı Joe Biden ile baş başa görüşeceğinin duyurulmasına ilişkin konuşan Gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu, "Henüz kesinleşmiş değil çünkü Beyaz Saray'dan bunun teyidi gelmedi. Beyaz Saray tarafından Biden'ın 30-31 Ekim tarihlerindeki görüşme trafiğini teyit etmedik" dedi.

Gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu, Halk TV'de Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında yapılacağı belirtilen görüşmeye ilişkin, "Beyaz Saray tarafından teyit edilmedi" dedi.

Yazıcıoğlu şöyle konuştu:

Bu mesajı veren ABD tarafı değil. Zaten çok önceden ilan edilmiş olan İtalya'nın başkenti Roma'da yapılacak 30-31 Ekim tarihlerindeki G-20 Zirvesi'ni de yok sayan ABD tarafı değil. Tüm bu hatalı iletişimi yapan...

Sayın Cumhurbaşkanı ile ABD Başkanı Biden'ın görüşmesi gündeme alınmıştır bu tarihler için. Henüz kesinleşmiş değil çünkü Beyaz Saray'dan bunun teyidi gelmedi. Beyaz Saray tarafından Biden'ın 30-31 Ekim tarihlerindeki görüşme trafiğini teyit etmedik.

'Biden'ın programında Erdoğan'ın olmadığı belliydi'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 76. BM Genel Kurulu için New York'a giderken Biden ile görüşmeyeceği bizim için kesin bir bilgi olmasına rağmen Türkiye tarafı sanki bir görüşme olabilirmiş gibi hava estirip, zaten olmayacağını bildiğimiz görüşme olmadığında da Türkiye kamuoyuna yönelik ve işin içine S-400 mesajlarını da katarak ABD'ye karşı Rusya kartını oynuyor gibi mesajlar veren Cumhurbaşkanlığıdır.

76. BM Genel Kurulu çerçevesinde Biden'ın zaten çok sınırlı görüşmeler yapacağı belliydi. Biden'ın orada yüz yüze toplantılarda bulunmayacağı açıklanmıştı. Biden'ın programı belliydi, Türkiye'ye yer olmadığını biliyorduk. Irak'ın Cumhurbaşkanı'nı Washington'da ağırladı.