Erdoğan görüntüleri doğruladı: Bir kadın rol oynamış görünüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beyoğlu'nda yaşanan patlamaya dair açıklama yaptı. Erdoğan, 6 ölü 53 yaralı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Taksim'de yaşanan terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, G20 zirvesinin yapılacağı Endonezya'ya hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi.

Burada açıklama yapan Erdoğan, Taksim'deki saldırıda hayatını kaybeden 6 kişi olduğunu ifade ederken 53 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Erdoğan şunları söyledi: "Bugün saat 16.20'de İstiklal Caddesinde meydana gelen bombalı saldırıda vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Türkiye'yi ve Türk milletini terörle teslim alma çabaları, dün olduğu gibi bugün ve yarın da hedefine ulaşamayacaktır. Devletimizin ilgili birimleri bu kalleş saldırının faillerini ve arkasındaki mahfilleri ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Bize son olarak dördü olay yeri ikisiyse hastane olmak üzere 6 vefat olduğu bilgisi geldi. Bunun dışında farklı rakamlar gelebilir. Bunlar üzerinde de hastanelerde de gerekli müdahaleler yapılmıştır, yapılıyor. Öyle zannediyorum ki bu vatandaşlarımız da taburcu edilecektir. Milletimiz, İstiklal Caddesi'ndeki olayın faillerinin hak ettikleri şekilde cezalandırılacağından emin olsunlar."

'Terör kokusu var'

Erdoğan: "İlk inceleme, ilk bilgi burada bir terör kokusu var. Bir kadının bu işte rol oynadığı ilk tespitler" dedi.