Engin Altay: Diktatörler sokaktan korkar!

Engin Altay: Diktatörler sokaktan korkar!
AKP'li Cumuhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Esenler'deki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit etti. Erdoğan'ın açıklamalarına cevap CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan geldi

AKP'li Cumuhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Esenler'deki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit etti. Erdoğan'ın açıklamalarına cevap CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan geldi. Altay, "Erdoğan'ı bir sokak korkusu ve Gezi kabusu sarmış" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Esenlerde katıldığı açılışta, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu, "Gezi olaylarındaki gibi bir şeyler yapmaya kalkarsan, bilesin ki bu millet 15 Temmuz'da FETÖ'cülere meydanları nasıl dar ettiyse, yine dar ederiz. 15 Temmuz'da tankların arasından kaçmış olabilirsin. Bu defa kaçmaya fırsat bile bulamazsın. Onu bil" sözleriyle hedef aldı.

Erdoğan'ın sözlerine CHP'den sert tepki geldi. Engin Altay düzenlediği basın toplantısı ile Erdoğan'ın sözlerine cevap verdi.

"Erdoğan demek Türkiye için ihanet demektir" diyen Altay, şunları söyledi:

"Erdoğan'ı bir sokak korkusu sarmış... Bir sokak paranoyası, bir sokak sendromu, bir Gezi kabusu ve bir Kılıçdaroğlu kabusuyla Erdoğan'ın ruh sağlığı bozulmuş."

"Kamplaşmadan, kutuplaşmadan ve ötekileşmeden medet uman Erdoğan, 31 Mart'ta hiç şüphesiz sandıkta milletten de gerekli dersi alacaktır. Ama sokağa çıkmayı, sokağa daveti; devlete baş kaldırma, terörize etme, kriminalize etme gibi anlayışlar normal demokrasilerde olan anlayışlar değildir. Erdoğan demek, Türkiye için ihanet demektir. Erdoğan demek, yoksulluk, yalan, yolsuzluk, yasak ve yağma demek. Erdoğan'ın, Türkiye'ye, bu milletin birliğine, ekonomisine, sosyal hayatına, iç barışına sağlayacağı bir katkı artık yoktur."

CHP Grup Başkanvekili Altay, Tayyip Erdoğan'ın CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu hedef alan "Teröristlerle el ele, kol kola dolaşma, teröristleri savunmaktan vazgeç" sözlerine ise sert tepki gösterdi.

Engin Altay konuşmasına şöyle devam etti:

"Siyaset literatürüne HDP'liler daha 'Sayın Öcalan' diyemezken, çekinirken, PKK terör örgütünün elebaşına Sayın Öcalan diye hitap eden Erdoğan'dır. İşine geldi mi her türlü terör örgütüyle en mahrem ilişki kuran siyasetçi cumhuriyet tarihinde Recep Tayyip Erdoğan'dır. Recep Tayyip Erdoğan'ın konjonktürel olarak PKK'yla da DAEŞ'le de FETÖ'yle de mahrem ilişkileri geriye dönük hep olmuştur. Önümüzde ne olur onu da bilemem. Teröristlerle düşüp kalkan birini arıyorsa Recep Tayyip Erdoğan kendine bakacak."

Etiketler :