Emin Çapa: Enflasyon yükselmeye devam edecek, son zamların etkisi henüz başlamadı

Emin Çapa: Enflasyon yükselmeye devam edecek, son zamların etkisi henüz başlamadı
Halk TV programcısı Emin Çapa, enflasyonun son iki yılın zirvesine çıkmasına dair sosyal medya hesabından yaptığı yorumda, ''Kaç aydır söylediğimi tekrar söyleyeyim, enflasyon yükselmeye devam edecek'' dedi.

Rakamlarla oynamanın da bir sınırı olduğunu söyleyen Çapa, ''Resmî enflasyon da çığrından çıkıyor. Üretici enflasyonu yüzde 43'e dayandı. Tüketici enflasyonu yüzde 17,53. Gıda enflasyonu yüzde 20'ye geldi. Ama bu hikaye burada bitmeyecek. AKP ve Erdoğan'ın ülkeyi soktuğu bu bataktan çıkarma olasılığı yok'' diye konuştu.

 

Enflasyonun yükselmeye devam edeceğini aylardır söylediğini belirten Çapa, ''Kaç aydır söylediğimi tekrar söyleyeyim, enflasyon yükselmeye devam edecek. Dövizdeki yükselişin fiyatlara yansıması sürecek. Üstelik son elektrik, doğalgaz zamlarının üretici ve oradan da tüketici fiyatlarına etkisi henüz başlamadı'' dedi.

''Yanisi eğer enflasyon düştü denirse bilin ki yalan'' diyen Çapa, TÜİK'te değişen yönetimlerin enflasyonu düşüremeyeceğini söyledi. Öte yandan Çapa ''Rakamları biraz düşük gösterirsiniz, ama onun da bir sınırı var. Zaten elimizde suç duyurusunda bulunup susturmaya çalıştığınız Enflasyon Araştırma Grubu'nun enflasyon çalışması var'' dedi.