Elmalı Davasında beraat kararı: Saadet Öğretmen gelişmeleri Halk TV'de anlattı

Antalya'da görülen 'Elmalı Davası'nda yargılanan anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A., Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi´nde 7'nci kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, istismarda bulundukları iddia edilen anne, baba ve dayı hakkında beraat kararı verdi. UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Başkanı Saadet Özkan kararı Halk TV'de değerlendirdi.

Antalya’nın Finike ilçesinde, kız çocuğu G.E.G. ile ağabeyi İ.E.G.'ye cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla tutuksuz sanıklar anne Merve A., üvey baba Rahmi A. ile çocukların dayısı suça sürüklenen çocuk S.C.G., ‘cinsel istismar’ ve ‘eziyet’ suçlarından yargılandıkları davada beraat etti.

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Başkanı Saadet Özkan, beraat kararını Halk TV'de değerlendirdi.

Özkan, "Biz davayı başından beri takip ediyoruz. Çocukların tüm adli tıp süreçlerini, gittikleri yerleri, raporların sıkı takibindeyiz. Biz dosyanın her ayrıntısına vakıfız ama çocuğun üstün yararı ilkesi nedeniyle çocukların unutulma hakkı var diye hiçbir ayrıntıyı, durumu kamuoyu ile paylaşmadık. Hukukun üstünlüğü ilkesinden gittik. Fakat davada çocukların Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporları dikkate alınmadı. Çocuğun beyanı esastır ilkesinin daha üstünde olan Adli Tıp raporları vardı, bunlar somut delil aslında. Her ne kadar rapor olsa da her biri için ayrı ayrı beraat verildi." dedi.

Davada savcının yargılanan her kişi için en üstten ayrı ayrı mütalaasını verdiğini de belirten Özkan şöyle devam etti:

"Birçok barodan temsilciler de geldi. Davada her biri tutukluluk yönünde hüküm alınması yönünde verdiler ama maalesef ki bugün devlet koruması altında olan bu çocuklara müjdeli bir haber veremedik ama bu daha bitmiş değil. Daha üst mahkeme süreci var, ona gideceğiz. Pes etmedik, biz bu çocuklar için mücadele ediyoruz ve asla geri adım atmayacağız. Çünkü çocuklar artık konuşmaya başladı, artık eski çocuklar yok."