Eğlence spreyi hastanelik etti: 30 çocuk tedavi altında

Eğlence spreyi hastanelik etti: 30 çocuk tedavi altında
Bingöl’de bir ilkokulda sınıfa getirilen kar spreyinin kullanılması sonucu 30 öğrenci gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Valilik, öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu açıklarken, olayla ilgili idari inceleme başlattı.

Olay, öğle saatlerinde Bingöl kent merkezindeki Şehit Mustafa Gündoğdu İlköğretim Okulu’nda meydana geldi. Ders arasında bir öğrenci, yanında getirdiği ve genellikle kutlamalarda kullanılan kar spreyini sınıf içinde sıktı. Spreyden yayılan gaz nedeniyle sınıftaki bazı öğrencilerde rahatsızlık belirtileri baş gösterdi. Öğretmenlerin durumu fark etmesi üzerine okula sağlık ekipleri sevk edildi. Gazdan etkilenen ilk 6 öğrenciye müdahale okulda yapılırken, öğrenciler tedbir amaçlı Bingöl Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

ETKİLENEN ÖĞRENCİ SAYISI 30’A YÜKSELDİ

Hastaneye kaldırılan ve tedaviye alınan öğrenci sayısı ilerleyen saatlerde 30’a yükseldi. Öğrencilerde gazın etkisiyle nefes darlığı, baş dönmesi, mide bulantısı ve halsizlik gibi şikayetlerin oluştuğu saptandı. Tedavi altına alınan 30 öğrencinin genel sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

VALİLİKTEN RESMİ AÇIKLAMA VE İNCELEME

Bingöl Valiliği, 30 öğrencinin hastanelik olduğu olaya ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“25 Mart 2026 tarihinde saat 10.00 sularında, Merkez Şehit Mustafa Gündoğdu İlkokulu 4-B sınıfında meydana gelen olayda; bir öğrencinin beraberinde getirdiği kar spreyini sınıf ortamında kullanması sonucu bazı öğrencilerde nefes darlığı, baş dönmesi, mide bulantısı ve halsizlik gibi şikayetler gözlenmiştir. Bunun üzerine okul idaresi ve öğretmenler tarafından ivedilikle müdahalede bulunulmuş, öğrenciler güvenli alana tahliye edilerek 112 Acil Sağlık ekiplerine bilgi verilmiştir. Sağlık ekiplerince yapılan değerlendirmeler neticesinde Bingöl Devlet Hastanesine sevk edilen 30 öğrencimizin burada gerekli tetkik ve tedavileri tamamlanmış olup, öğrencilerimizin genel sağlık durumlarının iyi olduğu ve hiçbir öğrencimizin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirlenmiştir.”

OKULLARDA DENETİM FAALİYETLERİ ARTIRILACAK

Valilik, yaşanan olayın ardından sorumluluğu bulunanlara yönelik idari sürecin başladığını duyurdu. Açıklamanın sonunda, “Olaya ilişkin idari inceleme başlatılmış olup okul ortamlarında bu tür ürünlerin bulundurulmasına yönelik denetim ve bilgilendirme faaliyetleri arttırılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denilerek okul güvenliğine yönelik tedbirlerin artırılacağı vurgulandı. (DHA)