Eğitimci Nazmi Arıkan ve şoförü bıçaklanarak öldürüldü

Eğitimci Nazmi Arıkan ve şoförü bıçaklanarak öldürüldü
Türkiye genelinde 100 kadar şubesi bulunan Fen Bilimleri Dershaneleri’nin sahibi Nazmi Arıkan ve şoförünün bıçaklanarak öldürüldü. Arıkan'ın halktv.com.tr'ye konuşan oğlu Kurtuluş Arıkan, "Babamın kimse ile husumeti yoktu. Dünya iyisi bir insandı. Kim veya kimlerin bu cinayeti işlediği henüz belli değil" dedi.

Eğitim sektöründe yarım asrı aşkın bir süredir faaliyet gösteren Nazmi Arıkan’ın bayram nedeniyle Çanakkale Gelibolu’daki çiftliğine gittiği öğrenildi.

Olay gece yaşandı

halktv.com.tr’nin edindiği bilgilere göre, dün gece bir grup, Nazmi Arıkan ve şoförünün Çanakkale'nin Gelibolu ilçesi Karainebeyli Mahallesi’nde bulunan çiftliğine gitti. Burada, taraflar arasında başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Arıkan ve şoförü bıçaklanarak öldürüldü.

Babamın kimse ile husumeti yoktu

Cinayet kurban giden Nazmi Arıkan’ın oğlu Kurtuluş Arıkan, halktv’com.tr’ye yaptığı açıklamada "Babamın kimse ile husumeti yoktu. Dünya iyisi bir insandı. Kim veya kimlerin bu cinayeti işlediği henüz belli değil. Ben de jandarmadayım şuan. Olaya ilişkin soruşturma sürüyor" diye konuştu.

egitimci-arikan-ve-soforu-ciftlik-evinde-olduruldu-3601-dhaphoto2.jpg

Davaları vardı

Arıkan’ı yakından tanıyan bir sektör kaynağı “Son 2-3 yıldır Gelibolu’daki çiftliğinde yaşıyordu. İşlerini oğlu Kurtuluş Arıkan takip ediyordu. Fen Bilimleri markası nedeni ile birileri ile davalıktı. Yine benzer şekilde, bazı bayiler ile de alacak-verecek konusunda davaları vardı” diye konuştu.

Jandarma ekipleri iz peşinde

Konu ile ilgili halktv.com.tr’ye konuşan Gelibolu İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan bir yetkili "An itibari ile yakalan kimse olmadı. Ancak tüm ekipler bölgede. Etkin bir soruşturma yürütülüyor. Kısa süre içinde daha net bir tablo önümüze çıkmış olacak" diye konuştu.

Aynı kaynak, çifte cinayetin sebebinin, alacak-verecek kaynaklı olduğunu düşündüklerini kaydetti.

Yaşamını yitiren Nazmi Arıkan'ın, MEF okullarının sahipleri ile de yakın akrabalıkları vardı.

Ayçiçeği tarlasında 3 bıçak kını bulundu

Olaya ilişkin halktv.com.tr’nin ulaştığı Karainebeyli Köyü Muhtarı Ali Yıldırım ise şunları kaydetti; "Nazmi Bey'i tanırım. Çok sıcakkanlı bir insandı. Köye her geldiğinde mutlaka beni arardı. Bizim köyden arazi aldı çiftlik kurdu. 200 büyükbaş 400 de küçükbaş hayvanı vardı çiftliğinde. Olayın gece 12.00’den sonra olduğu tahmin ediliyor. Yakınları aramış o saatte Nazmi beyi; herhangi bir sorun yokmuş. Gelen kişi sayısı belli değil.

Ancak, jandarma bir ayçiçeği tarlasında 3 adet bıçak kını buldu. Olayda kullanılan bıçakların bulunan bu kınlara konulup konulmadığı inceleme sonrası belli olacak.”

Şoförü uzun süredir yanındaydı

Öte yandan Nazmi Arıkan ile birlikte öldürülen şoförün kimliğine de halktv.com.tr ulaştı. Şoför Şerif Eker’in uzun süredir Arıkan’ın yanında çalıştığı öğrenildi.

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları'ndan mesaj

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Nazmi Arıkan için ölüm ilanı paylaştı.

Muharrem İnce: Yüreğim yandı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, yaşanan olayın ardından paylaştığı mesajda, “Türkiye'nin iyi eğitimcilerinden, güzel insanlarından biri olan arkadaşım Nazmi Arıkan'ın evinde katledildiği haberiyle yüreğim yandı. Faillerinin en kısa zamanda yakalanması tek dileğim. Mekanın cennet olsun sevgili dostum” dedi.

Özgür Karabat: Eğitim camiamız yeri doldurulamaz bir neferini kaybetti

CHP İstanbul milletvekili, Özgür Karabat'ta sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda üzüntüsünü dile getirdi. Karabat, "Eğitim camiamız yeri doldurulamaz bir neferini kaybetti...Fen Bilimleri Okullarının kurucusu ve sahibi, eğitim neferi Nazmi Arıkan’ın vefatından dolayı çok üzgünüm. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Enver Yücel'den başsağlığı mesajı

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Arıkan'ın öldürülmesine ilişkin, "Ülkemiz eğitim camiasının değerli üyesi Fen Bilimleri eğitim kurumları kurucusu Nazmi Arıkan’nın evinde katledildiği haberini aldım. Allah rahmet etsin Mekanı cennet olsun. Tüm Fen Bilimleri ailesine ve eğitim camiasına başsağlığı diliyorum" paylaşımında bulundu.

CHP'li Durmaz: Dostum, kardeşim, meslektaşım, okul arkadaşım...

CHP milletvekili Kadim Durmaz, yaşanan olayın ardından Twitter'dan paylaştığı mesajda "Üzgünüz Türk Milli Eğitim camiası önemli bir neferini kaybetti. Dostum, kardeşim, meslektaşım, okul arkadaşım, hayatı ülkemiz eğitimi için mücadeleyle geçen Fen Bilimleri Okullarının kurucusu ve sahibi Nazmi Arıkan’ı kaybettik" ifadelerini kullandı.

Nazmi Arıkan kimdir?

Nazmi Arıkan, Yozgat’ın Sorgun ilçesi Salur köyünde doğdu. Salur köyünde ilkokul ve ortaokulu okudu. Sonrasında Tokat Öğretmen Okulu’nu bitirerek sınıf öğretmeni oldu. Gazi Eğitim Enstitüsü’nde okuyarak fizik öğretmenliği diplomasını aldı. MEF Dershanesi’nde öğretmenlik yaparken, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Mühendisliği’ni okudu.

1997 yılında Fen Bilimleri Merkezi Dershanesi’ni devraldı. Tek şube olarak aldığı dershane 2012 yılında İstanbul’da 25, Türkiye genelinde ise 80 şubeye ulaştı. 2011 yılında Fen Bilimleri Okulları’nı açtı.

Evli, iki çocuk sahibiydi.