Edirne'den Girecek Türkiye'yi Etkisi Altına Alacak: Pazartesiden İtibaren Bu Şehirlere Kavurucu Sıcak Geliyor

Edirne'den Girecek Türkiye'yi Etkisi Altına Alacak: Pazartesiden İtibaren Bu Şehirlere Kavurucu Sıcak Geliyor
Bayram tatilinin bitmesiyle birlikte Türkiye'nin Batı şeridi, sıcak havaların etkisi altına girecek. Meteoroloji kaynakları, haftanın ilk günüyle birlikte kavurucu sıcaklara ilişkin uyarılarda bulunurken, sıcakların orman yangınlarına neden olabileceğini belirtti.

Nisan ayına oldukça sıcak başlayan havalar, bayram öncesi yeniden yağışlı havanın etkisi altına girdi. Ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre 15 Nisan Pazartesi günü ve sonrasında Türkiye'nin birçok bölgesinde yağışlı havaların etkisi son bulacak.

Yağışların sona ermesiyle birlikte kavurucu sıcaklıklar görülecek. Henüz nisan ayında olmamıza rağmen, Türkiye'nin özellikle batı kesiminde yer yer sıcakların haziran ve temmuz ayı ortalamalarına ulaşacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıkları tüm yurtta artarken Muğla ve Aydın çevrelerinde sıcaklık artışları 7-8 dereceyi bulacak.

sicak1.jpgİSTANBUL'DA HAVA DURUMU

Hava sıcaklığı İstanbul'da pazar günü 22 dereceye kadar çıkacak. Pazartesi günü yine 22 derece olacak İstanbul'da sıcaklıklar daha sonrası günlerde artacak. İstanbul'da Salı günü sıcaklık 26 derece, Çarşamba ve Perşembe günü ise 25 derece olacak. İstanbul'da Nisan ayında yaz havası hakim olacak.

ANKARA'DA HAVA DURUMU

Ankara'da hava sıcaklığı Pazar günü 21 dereceye kadar çıkacak. Pazartesi günü biraz daha ısınarak sıcaklıklar 22-23 dereceyi bulacak. Salı Çarşamba ve Perşembe günleri ise Ankara'da adeta yaz yaşanacak. Sıcaklıklar 27'i aşacak.

İZMİR'DE HAVA DURUMU

Hava sıcaklığı Pazar günü İzmir'de 28 dereceyi görecek. Pazartesi ise 29-30 derece sıcaklık bekleniyor. İzmir'de Salı ve Çarşamba günü sıcaklık 27 derece, Perşembe günü ise 25 derece olacak.

sicak3.jpgANTALYA'DA HAVA DURUMU

Antalya'da hava sıcaklığı Pazar ve Pazartesi günü 28 derece olacak. Devamı günlerde bir nebze sıcaklıklar düşse de Salı ve Çarşamba günü kentte 25 derece sıcaklık bekleniyor. Perşembe günü ise hava 24 derece olacak.