Gazi Şehit Arkadaşlarını Ziyaret Etti

Gazi Şehit Arkadaşlarını Ziyaret Etti
Erzurum'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümü dolayısıyla şehitlikte düzenlenen anma programında, 1999 yılında operasyon dönüşü tuzaklanan mayının patlaması sonucu 13 silah arkadaşı şehit düşen ve kendisi de görme engelli kalan Sedat Aktaş (46), gazi dostlarının yardımıyla şehitliği ziyaret etti.

Kars Kapı Şehitliği'nde düzenlenen törene Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti milletvekilleri Fatma Öncü ve Selami Altınok ile 9'uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, askeri erkan, kent protokolü, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.

gorme-engelli-gaziden-sehitlere-duygulan-27722.jpg

Törende, günün önemini vurgulayan konuşmaların ardından protokol ve vatandaşlar şehitlerin kabirlerini ziyaret edip karanfil bıraktılar. Ayrıca, Kazım Yurdalan TOKİ İlkokulu öğrencileri de karla kaplı şehit mezarlığını ziyaret edip karanfil bırakarak dualar ettiler.

gorme-engelli-gaziden-sehitlere-duygulan-27722-1.jpg

Sedat Aktaş, Yüksekova ilçesinde vatani görevini yaparken, 1999'da operasyon dönüşü bindikleri aracın geçişi sırasında tuzaklanan mayının patlaması sonucu gözlerini kaybetmişti. Gazi dostlarının desteğiyle şehitliği ziyaret eden Aktaş, şehitlerin mezarlarına kırmızı karanfil bıraktı. Evli ve 5 çocuk babası olan Aktaş, "Araçta 15 kişiydik, mayına bastık ve araç parçalandı. 13 arkadaşım şehit oldu. Ben gözlerimi kaybettim. O günden hatırladığım tek şey çatışma ve aracın mayına basması. Gazi arkadaşlarımın yardımıyla şehitliği sık sık ziyaret ederim. Şehitliği sadece özel günlerde değil sık sık ziyaret ediyorum. Buradan manevi havası beni rahatlatıyor" şeklinde konuştu.

gorme-engelli-gaziden-sehitlere-duygulan-27722-2.jpg

Kaynak:DHA