'Duyduk duymadık demeyin, Ulaştırma Bakanı harikalar diyarında'

'Duyduk duymadık demeyin, Ulaştırma Bakanı harikalar diyarında'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı’na yapılan yatırımlarla ilgili rakamlar paylaşarak, devletin kasasından 0 euro çıktığını söyledi. DEVA Partili Candan Karlıtekin Karaismailoğlu'nun hesaplarına tepki gösterdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı’na ilişkin yaptığı açıklamada toplam yatırımın 10,25 Milyar Euro olduğunu, “devletin cebinden çıkan tutarın” ise 0 Euro olduğunu söyledi. Bakan Karaismailoğlu, toplam alınacak kiranın 26 Milyar Euro, havalimanının açıldığından bu yana ekonomiye katkısının ise 80,7 Milyar Euro olduğunu belirtti.

DEVA Partisi Tarım, Enerji ve Ulaştırma Politikaları Başkanı Candan Karlıtekin, Karaismailoğlu’nun İstanbul Havalimanı’na ilişkin açıkladığı verilere tepki gösterdi. “Neresinden tutsanız elinizde kalır” diyen Karlıtekin, “Elmalar ile armutları kafalarına göre topluyorlar. Sonra ajans grafikerlerine görseller yaptırıp milletin aklıyla eğleniyorlar” diye konuştu.

'Duyduk duymadık demeyin; Bakan harikalar diyarında'

Açıklamasında, “Sıfır harcama ile Türkiye 117 milyar euro kazanmış. Bugünkü kurlarla 2 trilyonun üzerinde bir para. Bu hesaba göre sadece İstanbul Havaalanı’ndan 84 milyon vatandaşımıza kişi başı 25 bin 630 lira kazanç düşüyor. Teşbihte hata olmasın ama ya sayı saymayı bilmiyorlar ya da dayak yememişler ifadelerini kaydeden DEVA’lı Karlıtekin, “İstanbul Havalimanına erişmek için gereken karayolu, henüz yapılmayan metro hattı ve sair yatırımlara kaç yüz milyon euro harcanıyor?” diye sordu.

İstanbul Havalimanı’nın ekonomiye katkısının net kazanç diye “yutturmaya” çalışıldığını belirten DEVA’lı Karlıtekin, “Tanımlar ve kavramlar çorba edilmiş. Birbiri içine geçmiş kalemleri toplamışsınız. Rakamları Ayarlama Enstitüsü TÜİK bile sorsanız milli gelir, üretim, ihracat tanımlarının doğrusunu size verirdi, kavram kargaşasına girmezdiniz. Afaki elma, armut, ayva toplama işini nasıl yaptınız?” diye konuştu.

Bakan Karaismailoğlu’nun 972 bin kişinin İstanbul Havalimanı sayesinde istihdam edildiği açıklamasına da tepki gösteren Karlıtekin, “Duyduk duymadık demeyin; Bakan harikalar diyarında” dedi ve şöyle devam etti:

“Çalışanların yarısı evli, yarısı bekar olsun. Her evli emekçi üç kişiye baksın. Sizin hesabınıza göre 2 buçuk milyon İstanbullu geçimini İstanbul Havalimanı’ndan temin ediyor. Desenize İstanbul Havalimanı her 6 İstanbulludan birine gelir kapısı oldu… Bu mümkün mü?”